Kaksi valtakunnallista musiikkikilpailua järjestetään Jyväskylässä uudistuneina - keväällä vuorossa Juhani Heinonen -viulukilpailu

Nuorille soittajalahjakkuuksille suunnatut Jyväskylän musiikkikilpailut järjestetään uudistuneina. Juhani Heinonen -viulukilpailu soi seuraavan kerran 1.-6. maaliskuuta 2019 ja vuotta myöhemmin pianokamarimusiikkiin keskittyvä  Ilmari Hannikainen -kilpailu puolestaan 24.2.-5.3.2020.

Nuorille viulistilahjakkuuksille suunnattu valtakunnallinen Juhani Heinonen -viulukilpailu järjestetään Jyväskylässä keväällä 2019. Vuodesta 1977 alkaen kolmen vuoden välein järjestetty kilpailu on järjestyksessään nyt viidestoista.

Viulukilpailun ohjelmistoa ja kategorioita on uudistettu: teosvalikoimaa on monipuolistettu viulukonserttojen osalta. Klassismin aikakauden viulukonserttojen sijaan ohjelmistossa on paljon romantiikan aikakauden taiturikonserttoja ja mukana on myös harvemmin kuultuja vaihtoehtoja. Osallistujat jaetaan kolmeen ikäsarjaan kahden sijasta: 10–12 -vuotiaiden sarjaan, 13–15 -vuotiaiden sarjaan ja 16–24 -vuotiaiden sarjaan. Musiikkiopistoilta erityistä kiitosta on saanut pienten, 10-12 vuotiaiden sarjan perustaminen.

Kilpailun alkuerät ja toisen sarjan finaali kisataan 1.-6.3.2019 Jyväskylän musiikkikampuksen sydämessä sijaitsevassa Hannikaissalissa, jossa 3.3. järjestettävää keskisarjan finaalia on säestämässä Suomen musiikkikampuksen opiskelijoista koostuva Campus Sinfonietta, kapellimestarinaan Kimmo Tullila. Jyväskylän teatteritalolla 6.3. järjestettävää 16-24 vuotiaiden finaalia säestää kapelimestari Erkki Lasonpalon johtama Jyväskylän Sinfonia.

Viulukilpailun tuomaristossa istuvat Jaakko Kuusisto (pj), Anna-Liisa Bezrodny, Timo Hanhinen, Jan Söderblom ja Emma Vähälä.


Ilmoittautumiset alkavat tammikuussa 5.1.2019 Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön verkkosivuilla. Ohjelmisto ja muita tarkempia tietoja on jo luettavissa osoitteessa www.kesmes.fi

Säätiön kanssa molempia tapahtumia järjestämässä on Suomalainen musiikkikampus oppilaitoksineen (Gradia, JAMK, JYU). Kilpailuissa yhteistyökumppanina on Jyväskylän kaupunki.

 

Tiedotteen laati:
Jani Korpelin ja Jenna Kultalahti
Juhani Heinonen -viulukilpailun tuotantoassistentit
Suomalainen musiikkikampus

Lisätietoja:
asiamies Helvi Kangas, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö,
asiamies.kesmes@gmail.com, puh. 040 483 7756