Konserttikeskus vierailee Musiikkikampuksella 19.-21.3.

KIINNOSTAAKO SINUA KOULUKONSERTTIESIINTYJÄNÄ KIERTÄMINEN? KAIPAATKO INFOA, KUINKA KONSERTTIKESKUKSEN KONSERTEILLA VOI TÄYDENTÄÄ MUSIIKINOPETUKSEN TAITEELLISIA JA PEDAGOGISIA TAVOITTEITA?

Tule nappaamaan vinkit talteen Konserttikeskuksen toiminnasta!

Konserttikeskus vierailee Suomalaisella musiikkikampuksella 19.-21.3. avoimen luennon ja kahden huippukonsertin voimin. Tiistaina 19.3. klo 16 Konserttikeskus kutsuu opiskelijat kuuntelemaan Reijo Karvosen avointa luentoa ”Minustako koulukonserttiesiintyjä”. Luento järjestetään Jyväskylän yliopistolla M-talon Boomboxissa. Keskiviikkona ja torstaina päästään kuulemaan koulukonserttiesiintyjien keikkoja Hannikaissalissa -  20.3. klo 14.15 luvassa on TEHO –duon konsertti ja torstaina 21.3. klo 13.15 vuorossa on Ilo Ensemble. Hannikaissalissa järjestettävät konsertit ovat vapaapääsyisiä, ja niistä kuullaan lyhyet teaserit ennen konserttia, klo 12.30, Ravintola Fuugassa.

Vierailu on opiskelijoille upea ja ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan konserttikeskuksen toimintaan sekä kuulemaan ja kokemaan, millaisia esiintyjiä Konserttikeskuksen kautta kouluissa kiertää. Vierailu avaa myös sitä, miten Konserttikeskuksen monipuolinen ja erittäin korkeatasoinen tarjonta voi täydentää musiikinopetuksen taiteellisia ja pedagogisia tavoitteita. Tai kenties tulevaisuudessa Sinä voit olla yksi Konserttikeskuksen esiintyjistä?

Vierailu toteutetaan Suomalaisen musiikkikampuksen ja Konserttikeskuksen yhteistyönä, ja se on osa Korvat kävelylle –festivaalia.

Minustako koulukonserttiesiintyjä – luento

Luennolla saadaan Konserttikeskuksen vinkit taiteilijoille ja esiintyjäryhmille satojen keikkapaikkojen valloittamiseen eri puolella Suomea. Asiasta kertomassa koulukonsertteja jo 55 vuotta järjestäneen Konserttikeskus ry:n taiteellinen koordinaattori ja musiikkipedagogi/muusikko Reijo Karvonen. Luento järjestetään 19.3. klo 16-18 Jyväskylän yliopiston Boomboxissa (M-talo). Vapaa pääsy!

Luennon sisältö:

- Konserttikeskus ry:n toimintaperiaatteet, organisaatio ja käytännöt
- Konsertti joka kouluun - toimintamalli
- KK:n ohjelmat ja esiintyjät
- Oppilaat konsertin tuottajina
- Laulumerkkisuoritukset ja työpajat
- Ohjelmavalinnat
- Ohjelmien valmentaminen (coutchaus)
- Kiertueiden toteuttaminen ja ansaintalogiikka
- Kansainvälinen toiminta

Vapaapääsyiset konsertit Musiikkikampuksen Hannikaissalissa
20.3. klo 14.15 TEHO & 21.3. klo 13.15 ILO ENSEMBLE

Teho on ennakkoluuloton, humoristinen ja intensiivinen viuluduo, joka ei kaihda heittää kaatopaikalle viulun perinteisiä käyttömuotoja korvatakseen niitä omilla näkemyksillään. Se yhdistelee saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bebopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä ja ronskilla otteella. Myös improvisaatio on vahvasti läsnä duon esityksissä. TEHO = Tero Hyväluoma, viisikielinen viulu ja Esko Järvelä, viisikielinen viulu.

Ilo Ensemble valloittaa lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Kesällä 2017 Tampereen Sävelen kansainvälisen lauluyhtyekilpailun voittaneen viisihenkisen yhtyeen intohimona on rekilaulu, kansan suussa syntynyt 1800-luvun populaarimusiikki. Laulut kertoivat tavallisesta elämästä, eikä mikään inhimillinen ollut niille vierasta. Ilo Ensemble tuo perinteen nykypäivään – säveltää, sanoittaa ja sovittaa uusia elämänmakuisia rekilauluja. Rekilauluperinne ei ole pölyinen kuriositeetti, vaan hedelmällinen maaperä ja väkevä väylä ajatuksille, koskivat ne sitten rakkautta tai yhteiskunnan epäkohtia.

Tervetuloa!