Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät ensimmäistä kertaa Jyväskylään 14.-16.11.2019

TIEDOTE
Musiikki vaikuttaa, kasvattaa ja yhdistää!

 

 

IV Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät järjestetään 14.-16.2019 ensi kertaa Jyväskylässä. Musiikkikasvatuspäivillä alan asiantuntijat ja kaikki työssään musiikkia käyttävät kokoontuvat yhteen. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana järjestetään työpajoja, luentoja, konsertteja ja keskusteluja. Musiikkikasvatuspäivät järjestää Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry yhteistyössä Suomalaisen Musiikkikampuksen ja Jyväskylän yliopiston kanssa.

Musiikki vaikuttaa!

Avauspäivänä torstaina 14.11. pohditaan musiikin vaikutusta yhteiskuntaan ja hyvinvointiin. Puheenvuoron saa muun muassa kansainvälisen ja kotimaisen vaikuttamisen ja politiikan asiantuntija Erkki Liikanen, joka esittelee puheenvuorossaan kulttuurin merkitystä Suomelle ja suomalaisille. Puheenvuoroja kuullaan myös Jyväskylän yliopiston professori emeritus Jukka Louhivuorelta sekä apulaisprofessori Suvi Saarikalliolta. Paneelikeskusteluun kokoontuu vaikuttajia ympäri Suomen. Päivä on toteutettu yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian ja Suomen sinfoniaorkesterit ry:n kanssa.

Musiikki kasvattaa!

Perjantai 15.11. on musiikkikasvatuksen asiantuntijoiden koulutuspäivä. Päivän aluksi kuullaan uusimpia tuulia tutkimuksen alalta Suomesta ja ulkomailta. Työpajoissa ja luennoilla perehdytään muun muassa kehorytmiikkaan, improvisaatioon, luovaan musiikkikasvatukseen, musiikin verkko-opetukseen ja inklusiiviseen taidepedagogiikkaan.

Musiikki yhdistää!

Lauantaina 16.11. vietetään yleisöpäivää, jossa on ohjelmaa ihan kaikille! Miten Tuubakimalainen pörisee ja miltä kuulostaa talviuneen vaipuva taikapuutarha? Päivän ohjelmassa on konsertteja, työpajoja, kansanmusiikkia, kehorytmiikkaa, yhteislaulua, kuorolaulua ja soitinkokeilua. Tapahtuma on myös osa Lasten Lysti -kulttuurisyksyn ohjelmaa.

OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN: www.fisme.fi/mukapaivat-2019


Lisätietoja:

Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry.,
Pääsihteeri, Anna-Liina Lindeberg, musiikkikasvatus@gmail.com, 0
50-5112266
Suomalainen musiikkikampus,
Tuottaja Johanna Muhonen, johanna.muhonen@edufutura.fi, 0
40 836 8912

#mukapäivät #suomalainenmusiikkikampus #jyväskylä