Vierailutyöpaja Manala Project Musiikkikampuksella 4.9.

Vierailutyöpaja Suomalaisella musiikkikampuksella

Manala Project
Rent Romus, Heikki Koskinen ja Heikki Laitinen

 

Aika: ke 4.9. klo 9.15.-14.00
Paikka: Gradia/musiikki Pitkäkadulla

Musiikkikampuksen vieraiksi tulevat San Franciscon alueella asuvat saksofonisti Rent Romus ja e-trumpetia soittava Heikki Koskinen sekä suomalaisen perinnelaulun ja ääni improvisaation taitaja Heikki Laitinen. Vieraat antavat johdatuksen vapaaseen imrovisaatioon, Rent Romus ja Heikki Koskinen instrumentalisteille ja Heikki Laitinen laulajille.

Työpaja rakentuu suomalaiset sukujuuret omaavan Rent Romusin musiikille, jossa hän yhdistää improvisaatiota ja tutkimustyötään Kalevalasta, suomalaisesta mytologiasta ja muinaishistoriasta. Heikki Koskinen on muuttanut Yhdysvaltoihin 70-luvulla, ja toiminut siellä jazzmuusikkona. Hänen ensimmäinen jazzlevynsä sai kansainvälistä huomiota ja myöhemmin siitä tuli yksi eniten sämplättyjä jazzlevyjä elektronisen musiikin tuottajien keskuudessa. Heikki Laitinen on Sibelius-akatemian emeritusprofessori, säveltäjä, performanssitaiteilija ja ääni-improvisaation uranuurtaja suomessa.

Työpajan ohjelma

9.15. - 10.45 Manala Project: Kalevala ja suomalainen mytologia säveltämisen ja improvisaation lähteenä
Johdatus vapaaseen improvisaatioon ja oman ilmaisun löytämiseen teeman pohjalta
(mahd. jakautuminen ryhmiin: instrumentit-laulu)

10.45 - 11.45 Lounas

11.45. - 13.15 Harjoitukset/yhteissoittoa (mahd. jakautuminen ryhmiin: instrumentit-laulu)

13.30. - 14.15 Yhteenveto/Esitys

 

Työpajan järjestää Musiikkikampus yhdessä Gradian musiikin koulutusohjelman kanssa. HUOM! Gradian muusikko-opiskelijoiden, joilla kurssi kuuluu syksyn kursseihin, ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Musiikkikampuksen opiskelijoita mahtuu työpajaan rajoitettu määrä. Ilmoita halukkuutesi osallistua työpajaan 29.8. mennessä Musiikkikampuksen tuottajalle johanna.muhonen@edufutura.fi. Kerro ilmoittautuessasi oma soittimesi ja oppilaitos/oppiaine. Voit myös osallistua pelkästään aamupäivän luento-osuuteen.