Musiikki ja tanssi harrastuksena

Orkestereita, muskaria, balettia, laulua, hiphopia, kuoroja, jousia, puhaltimia, bändisoittimia - muun muassa tätä kaikkea on lapsille ja nuorille tarkoitettu taiteen perusopetus suomalaisella musiikkikampuksella. Musiikin ja tanssin opetus tarjoaa mahdollisuuden pitkäjänteiseen, tavoitteelliseen musiikin ja tanssin harrastukseen, joka antaa kokemuksia ja elämyksiä niin yksilönä kuin ryhmän jäsenenä. Miltä kuulostaisi musiikin opintopolku vauvamuskarista taiteen perusopetuksen pariin, sieltä muusikon koulutukseen ja edelleen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon? Lapsuusiän harrastukset tarjoavat hyvän pohjan jatkaa musiikin opintoja suomalaisella musiikkikampuksella aina tohtoriksi saakka!

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin alla.

GRADIA MUSIIKKI JA TANSSI

Gradiassa taiteen perusopetus on laajan opetussuunnitelman mukaista. Harrastusmahdollisuuksia tarjoamme kuitenkin myös musiikin ja tanssin varhaiskasvatuksessa sekä avoimessa yksilöopetuksessa. Yhteistyö eri taiteiden, tanssin ja musiikin sekä eri tyylien välillä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kehittyä omien tavoitteiden mukaisesti. Gradiassa on yhteensä noin 1 200 soittajaa ja tanssijaa sekä 70 osaavaa opettajaa. Tule sinäkin mukaan harrastamaan musiikkia ja tanssia sekä kuulemaan ja katsomaan oppilaiden innostavia esityksiä!

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO

Jyväskylän ammattikorkeakoulun harjoitusmusiikkiopisto tarjoaa mahdollisuuksia soittoharrastukselle niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Opettajina toimivat musiikkipedagogiopiskelijat, joita ohjaavat ammattikorkeakoulun opettajat.

Harjoitusmusiikkiopistossa on mahdollista opiskella useita eri instrumentteja, kuitenkin aina opetusharjoittelun tarpeiden mukaan. Otamme oppilaiksi sekä vasta-alkajia että aiemmin soittoa/laulua harrastaneita. Oppilaan tulee olla vähintään 5-vuotias, lauluun otamme vähintään 15-vuotiaita oppilaita. Viikoittaisen oppitunnin pituus on 60 minuuttia.

Opiskeluoikeus on pääsääntöisesti vuodeksi kerrallaan - opiskelun kestoon vaikuttaa opetusharjoittelijan opetusharjoittelujakson pituus. Oppilaat voivat osallistua myös musiikin teoria-aineiden opetukseen sekä yhteismusisointiin.

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN MUSKARISTUDIO

Muskaristudion ryhmistä löydät lapsellesi ja itsellesi monipuolista musiikkitoimintaa. Ryhmiä on 0-8-vuotiaille lapsille. Alle 3-vuotiaiden ryhmissä vanhemmat ovat mukana. Musiikkileikkikoulussa lapsesi oppii musiikkia kokonaisvaltaisesti ja elämyksellisesti puheen, laulun, liikkeen, rytmiikan, tanssin ja kuuntelemisen kautta.