”Halusin jo 3-vuotiaana soittamaan”

Eveliina (7 vuotta) sanoo harrastaneensa musiikkia ihan aina. Sävelet ja soittaminen tulivat tutuksi jo ennen syntymää musiikkia harrastaneiden vanhempien vuoksi. Ensimmäisen kosketuksen soittimiin tyttö sai vauvamuskarissa kahdeksan kuukauden ikäisenä. Myöhemmin hän osallistui myös tanssimuskariin.

Viulua Eveliina olisi halunnut soittaa jo kolmevuotiaana, mutta isä ja äiti vähän toppuuttelivat. Soitin sen sijaan oli verissä ja valinta selvä heti alusta asti. ”Kiinnostuin viulusta, koska äiti ja isikin soittavat sitä”, hän sanoo.

Nyt Eveliina käy toista vuotta viulutunneilla jousisoitinkoulussa Jyväskylän ammattiopiston järjestämässä taiteen perusopetuksessa. Viikkoon kuuluu myös yhteisviulutunteja pikkuveljen Henrin kanssa. Joskus koko perhe innostuu soittamaan kotona yhdessä.

Eveliinan mielestä soittaminen on usein yllättävän helppoa, eikä jousen asentokaan tuota hänelle ongelmia. 

”Jotkut uudet kappaleet ovat vaikeita”, hän miettii ja kertoo tällä hetkellä harjoittelevansa muun muassa Muumi-tunnaria. 

Viulun soiton lisäksi tyttö harrastaa balettia kolmatta vuotta. Molemmista musiikkiharrastuksista Eveliinalla on jo paljon esiintymiskokemusta.