Teemu: ”Mitä musiikki oikeastaan on?”

”Musiikkitieteeseen liittyvä tutkimus on yllättänyt laajuudellaan ja monipuolisuudellaan. Viime aikoina olen ryhtynyt pohtimaan musiikkia luonnontieteellisestä näkökulmasta. Milloin äänestä tulee musiikkia ja mitä musiikki itse asiassa on?”

Näin miettii Teemu Lampela (25), joka valmistui pianonsoitonopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmasta syksyllä 2008. Lampela on jatkanut opintojaan Jyväskylän yliopistossa pääaineena matematiikka ja sivuaineena musiikkitiede.

Lampela ei vielä tiedä, miten hän tulevaisuudessa yhdistää musiikin ja matematiikan opinnot, mutta kiinnostus musiikkiin syvenee sitä mukaa, kun musiikkitieteellisen tutkimuksen suuntaukset ja näkökulmat tulevat tutuiksi.

”Uskon, että ennakkoluulottomat aineyhdistelmät ja uudet lähestymistavat avaavat uusia näkökulmia myös musiikkitieteen opiskeluun”, Lampela toteaa.

Lampela opettaa tällä hetkellä parina päivänä yksityisessä musiikkikoulussa. Oppilaat ovat 7-16-vuotiaita ja heidän kauttaan myös opettajan on täytynyt laajentaa musiikillista osaamistaan.