Tommi: ”Musiikista tuli ammatti”

Olen Tommi Soidinmäki, olen artisti ja opiskelija. Opiskelen JAMKissa kulttuurialaa tarkoituksenani valmistua musiikkipedagogiksi. Täällä olen ihan tykännyt opiskella!

Innostus esiintyä ja laulaa alkoi kiinnostaa 12-vuotiaana, kun voitin paikallisen tenavalaulukilpailun. Opiskellessani Kaustisen musiikkilukiossa, päätin että musiikista tulee myös ammatti! Siksi valitsin tämän koulutusohjelman, josta valmistun laulupedagogiksi. Olen pitänyt Jyväskylän ammattikorkeakoulusta opiskelupaikkana. Mukavat opiskelukaverit ja yhteistyötyö toimii oppilaitten ja opettajien välillä!

Vuoden 2004 Tangomarkkinoilla voitin Tangokuninkaan kruunun. Sain viimeisenä pisteet, joten uskoin voittooni vasta sitten.

Tänä päivänä pystyn hahmottamaan ja ymmärtämään kevyttä ja klassista laulumusiikkia paremmin. Opinnot ovat tarjonneet erinomaisia työkaluja työhöni! Yksi suuri haave on oman musiikkikoulun perustaminen valmistumisen jälkeen. Haluan tehdä monipuolista uraa laulajana ja taiteilijana ja valmistumisen jälkeen haluaisin päästä johonkin musikaaliprojektiin. Kaudella 2007 ja 2008 olen normaalien keikkojen lisäksi mukana mm. Amado Mio -konserteissa.

Opiskeleminen kannattaa aina, joten tervetuloa!