19.3. Avoin luento - Minustako koulukonserttiesiintyjä?

Tapahtuman tiedot

Milloin

19.03.2019
alkaa 16.00 loppuu 18.00

Missä

Boombox (Jyväskylän Yliopisto, M-rakennus)

Lisää tapahtuma kalenteriin

Minustako koulukonserttiesiintyjä – luento

Luennolla saadaan Konserttikeskuksen vinkit taiteilijoille ja esiintyjäryhmille satojen keikkapaikkojen valloittamiseen eri puolella Suomea. Asiasta kertomassa koulukonsertteja jo 55 vuotta järjestäneen Konserttikeskus ry:n taiteellinen koordinaattori ja musiikkipedagogi/muusikko Reijo Karvonen. Luento järjestetään 19.3. klo 16-18 Jyväskylän yliopiston Boomboxissa (M-talo). Vapaa pääsy!

Luennon sisältö:

- Konserttikeskus ry:n toimintaperiaatteet, organisaatio ja käytännöt
- Konsertti joka kouluun - toimintamalli
- KK:n ohjelmat ja esiintyjät
- Oppilaat konsertin tuottajina
- Laulumerkkisuoritukset ja työpajat
- Ohjelmavalinnat
- Ohjelmien valmentaminen (coutchaus)
- Kiertueiden toteuttaminen ja ansaintalogiikka
- Kansainvälinen toiminta

Muista myös Konserttikeskuksen konserttivierailut Hannikaissalissa 20.-21.3.

20.3. klo 14.15 TEHO & 21.3. klo 13.15 ILO ENSEMBLE

Teho on ennakkoluuloton, humoristinen ja intensiivinen viuluduo, joka ei kaihda heittää kaatopaikalle viulun perinteisiä käyttömuotoja korvatakseen niitä omilla näkemyksillään. Se yhdistelee saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bebopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä ja ronskilla otteella. Myös improvisaatio on vahvasti läsnä duon esityksissä. TEHO = Tero Hyväluoma, viisikielinen viulu ja Esko Järvelä, viisikielinen viulu.

Ilo Ensemble valloittaa lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Kesällä 2017 Tampereen Sävelen kansainvälisen lauluyhtyekilpailun voittaneen viisihenkisen yhtyeen intohimona on rekilaulu, kansan suussa syntynyt 1800-luvun populaarimusiikki. Laulut kertoivat tavallisesta elämästä, eikä mikään inhimillinen ollut niille vierasta. Ilo Ensemble tuo perinteen nykypäivään – säveltää, sanoittaa ja sovittaa uusia elämänmakuisia rekilauluja. Rekilauluperinne ei ole pölyinen kuriositeetti, vaan hedelmällinen maaperä ja väkevä väylä ajatuksille, koskivat ne sitten rakkautta tai yhteiskunnan epäkohtia.

Konsertteihin on vapaa pääsy! Molemmista konserteista kuullaan teaserit konserttipäivinä klo 12.30 Ravintola Fuugassa.