Asiantuntijat

Klarinetisti Elina Pyykönen valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2014 opiskeltuaan Sibelius-Akatemiassa Asko Heiskasen ja Niina Selinin johdolla sekä Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Herman Stefansson ja Martin Fröst.

Elina Pyykönen on kysytty orkesteri- ja kamarimuusikko ja klarinetinsoitonopettaja. Hän toimii Joensuun kaupunginorkesterin klarinetin varaäänenjohtajana, minkä lisäksi on viime konserttikausilla soittanut myös mm. Jyväskylä Sinfoniassa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa, Kuopion kaupunginorkesterissa sekä Suomalaisessa Barokkiorkesterissa. Pyykönen opettaa klarinetin soittoa tuntiopettajana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Aiemmin hän on toiminut klarinetinsoitonopettajana Helsingin konservatoriossa sekä Keski-Karjalan, Raaseporin, Länsi-Uudenmaan ja Kirkkonummen musiikkiopistoissa.

Pyykönen on osallistunut säännöllisesti erilaisiin kamarimusiikkiprojekteihin. Hän on Kainuussa jo kymmenen vuotta toimineen nuorten muusikoiden perustaman Konserttiyhdistys Korven perustajajäsen ja on ollut konsertoimassa Kainuussa eri kokoonpanojen riveissä useita kertoja. Hän on viime vuosina esiintynyt myös Joensuun kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian sekä Soiva Keski-Suomi – sarjan kamarimusiikkikonserteissa. Pyykönen konsertoi vuonna 2019 pohjoisten leveysasteiden muusikoiden Ensemble6263:n jäsenenä Färsaarten Sommartonar-kesäfestivaalilla.

Vapaa-ajan kiinnostuksen kohteita ovat historiallinen rakennusperintö, permakulttuurinen puutarhanhoito sekä luonnossa liikkuminen polkujuoksun ja erävaellusten parissa.

ELINA PYYKÖNEN

JAMK, tuntiopettaja
pyykonen.elina(a)gmail.com