Asiantuntijat

Olen klarinetinsoiton ja kamarimusiikin lehtori. Minulla on oppilaita 6-7-vuotiaista vasta-alkajista aikuisiin harrastajiin ja ammattiopiskelijoihin. Ohjaan myös klarinetinsoiton didaktiikkaa ja opetusharjoittelua. 

Aiemmin olen toiminut mm. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa sekä useissa pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa. Kälviän kansainvälisellä musiikki- ja orkesterileirillä opetin v. 1997-2007. Suomen Klarinettiseura ry:n sihteerinä ja hallituksen jäsenenä toimin useita vuosia 1990-luvulla. 

Olen työskennellyt myös orkesterimuusikkona (mm. Jyväskylä Sinfonia, Sinfonia Lahti, Oulu Sinfonia, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri/ Kokkolan Orkesteri, Kuopion kaupunginorkesteri), joista ensin mainitussa useita vuosia kokoaikaisena klarinetin vs. äänenjohtajana. 

Teatterimuusikon työ on myös lähellä sydäntäni (Svenska Teatern, Hki, Jyväskylän kaupunginteatteri). Olen niin ikään soittanut erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja solistitehtävissä sekä pitänyt omia konsertteja eri puolilla Suomea. 

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia 1996). Soitinopintoja olen täydentänyt Ranskassa ja Sveitsissä sekä monilla mestarikursseilla, pedagogiikkaan liittyviä teemoja mm. SibAn täydennyskoulutuksen kautta. 

Musiikin/taiteiden lisäksi minua kiinnostavat erityisesti sisustamiseen liittyvät asiat (Sisustus-Akatemia 2015). Pitkäkatu 19-21:ssa tehtiin v. 2014 kierrättämisteemalla tilaprojekti (tavoitteena työ- ja opiskeluympäristön viihtyvyyden ja toimivuuden parantaminen), jonka ”vetäjänä” toimin. Tällä hetkellä olen mukana Musiikkikampuksen uuden laajennuksen kalustetyöryhmässä Gradian opettajien edustajana.

Uran tähtihetkiä: Parhautta ovat hienosti onnistuneet konsertit ja näytökset, ns. flow-fiiliksen saavuttaminen niin omassa taiteellisessa työssä kuin oppilaiden kanssa toimiessa. Oppimisen ja oivaltamisen ilon näkeminen, kokeminen ja jakaminen sekä oppilailta oppiminen ovat arjen tähtihetkiä – tai kun oppilas toteaa, ”ettei haluaisi tunnin koskaan loppuvan”.

TANJA JÄRVELÄ

Gradia, JAMK, lehtori
tanja.jarvela(a)gradia.fi
040 341 5427