Asiantuntijat

Olen kajaanilaislähtöinen laulaja ja laulunopettaja. Opetan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pop/jazz-laulua.

Musiikki on ollut iso osa elämääni aivan lapsuudesta saakka. Etenkin laulaminen lunasti paikkansa sydämessäni ja lukiolaisena aloitinkin laulutunnit. Tuolloin Kajaanissa ei ollut tarjota pop/jazz-laulunopetusta, joten kävin muutaman vuoden ajan klassisen laulun tunneilla.

Elämä kuljetti minua eri kaupunkeihin, oppilaitoksiin ja töihin muutaman vuoden ajan ja tuolloin musisoinnin tarpeeni täytti karaoke. Se oli loistava tapa päästä ujoudesta ja äärimmäisen kovasta esiintymispelosta eroon! Itseluottamukseni parantuessa laulamisen suhteen uskalsin myös osallistua livejameihin, joiden ansiosta päädyinkin laulamaan covermusiikkia esittävään pop/rockbändiin. Kuten sanonta kuuluu, myös musiikin ja laulamisen suhteen ”nälkä kasvaa syödessä”. Lopulta musiikki veikin sydämeni kokonaan ja otin elämälleni uuden suunnan ammattimuusikoksi ja musiikkipedagogiksi.

Olen laulanut aktiivisesti noin kymmenen vuoden ajan useissa eri kokoonpanoissa sekä vakituisesti että projektiluontoisesti. Eniten minulla on keikkailukokemusta bilebändi-, rock- ja hardrock-kokoonpanojen solistina mutta olen laulanut monipuolisesti eri musiikkityylejä. Sydämeni pamppaileekin nykyään kaikelle musiikille; niin jazzille, iskelmämusiikille, musikaaleille, popille, soulille jne. You name it, I love it! Siinä missä olen ollut esiintymässä rockfestivaaleilla ja hyödyntänyt rouheaa äänenkäyttöä, olen ollut myös Tangomaratonilla laulamassa kauniilla ja täyteläisellä äänellä. Monipuolisuus onkin itselleni tärkeää, jotta voin esittää erityylisiä kappaleita omalla äänelläni mutta samalla pysyen uskollisena alkuperäiselle versiolle ja musiikkityylille.

Musiikki ja laulaminen merkitsevät minulle itse elämää. Vahva tunteissa eläminen ja eläytyminen on minulle tärkeää oman hyvinvointini vuoksi. Terveyshaasteiden vuoksi, tai oikeastaan niiden ansiosta, musiikin rooli elämässäni kasvoi niin merkittävästi, että jätin edellisen urani ja lähdin suuntaamaan valintojani kohti laulajan ja laulunopettajan työtä. Kroonisten vaivojen kanssa eläessä tärkeintä mitä voin tehdä, on asennoitua positiivisesti ja ratkaisukeskeisesti. Omien kokemusteni vuoksi laulajana ja laulunopettajana laulamisen ergonomisuus on minulle erittäin tärkeässä asemassa, koska äänemme on työkalumme. Pitämällä siitä huolta ja käyttämällä kehoamme instrumenttina tietoisesti, voimme tehdä äänellämme mitä tahansa terveellisellä ja turvallisella tavalla!

Olen edellisessä työssäni saanut valmentaa ihmisiä asiakaspalvelu- ja myyntityössään ja olen päässyt olemaan osallisena monen henkilön henkilökohtaista kasvua. Laulunopettajana noudatan samaa valmentavaa lähestymistapaa ja koen onnistumisen iloa jatkuvasti, oppilaideni onnistumisten kautta. Opetuskokemusta olen ehtinyt saada Jyväskylän ammattikorkeakoulun Harjoitusmusiikkiopistosta, Musiikkikoulu Moodista sekä kevytyrittäjänä. Olen myös kehittänyt opintojeni ohella Laulamisen ABC -verkkokurssin ja toimin freelance-kuoronjohtajana yhteistyössä Jyväskylän vankilan kanssa.

Hanne Kivioja

Jamk, päätoiminen tuntiopettaja
hanne.kivioja(a)jamk.fi
+358504764303