Kuvanäkymä

Suomalaisen musiikkikampuksen Kamarimusiikkiviikko 9.–13.1.2023

Suomalaisen musiikkikampuksen oppilaitosten ja Jyväskylä Sinfonian yhteistyönä on heti vuoden alkuun tarjolla upea viikko koulutuksen ja konserttien merkeissä.

Jyväskylä Sinfonian muusikot Emil Fuchs, Kaisa Ivars ja Ilkka Kauppi opettavat viikon ajan Gradian muusikon perustutkinnossa opiskelevien kamarimusiikkiryhmiä sekä Jamkin musiikkipedagogiopiskelijoita yhdessä musiikkikampuksen opettajien kanssa. Viikon taiteellisesta ja pedagogisesta suunnittelusta vastaa säestyksen lehtori, korrepetiittori Eliisa Suni.

Kamarimusiikkiviikko avautuu myös yleisölle konserttien muodossa. Kurssin opettajien ja opiskelijoiden konsertteihin on vapaa pääsy. Viikon huipentaa Jenni Lappalaisen luentokonsertti.

Kamarimusiikkiviikon konsertit Musiikkikampuksen Hannikaissalissa

  • Keskiviikko 11.1.2023 klo 19.00. Kimaltavaa kamarimusiikkia

Kurssin opettajat Kaisa Ivars, viulu, Emil Fuchs, fagotti, Ilkka Kauppi, sello, Tero Tavaila ja Eliisa Suni, piano sekä Sirpa Berg, oboe, taituroivat hienoa musiikkia eetteriin (Poulenc, Offenbach, Schumann, Kuula, Svendsen, Turina). Vapaa pääsy.

  • Torstai 12.1.2023 klo 19.00. Klassista sun päivääsi  – Talenttia taskussa vol 1
  • Perjantai 13.1.2023 klo 18.00. Klassista sun päivääsi  – Talenttia taskussa vol 2

Kurssin opiskelijoiden kamarimusiikkiryhmät esittävät viikon satoa. Vapaa pääsy.

Pianisti Jenni Lappalaisen luentokonsertissa kuullaan Ilmari Hannikaisen julkaistuja ja julkaisemattomia pianosävellyksiä. Valitut teokset ovat pysäytyskuvia, joiden kautta avataan Hannikaisen elämän keskeisiä teemoja, tapahtumia ja henkilöitä. Jyväskylässä vuonna 1892 syntynyt Ilmari Hannikainen oli aikansa kansainvälisimpiä suomalaisia pianisteja, säveltäjä ja Sibelius-Akatemian ensimmäinen pianonsoiton professori. Johdantona aiheeseen kuullaan Ilmarin isän, P. J. Hannikaisen julkaisemattomia pianominiatyyrejä.

Jenni Lappalainen valmistelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa taiteellista tohtorintutkintoa Ilmari Hannikaisesta ja on vieraillut tutkimassa hänen käsikirjoituksiaan myös Jyväskylässä.

Konsertin toteutuksen yhteistyössä ovat mukana Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö, Soiva Keski-Suomi -konserttisarja ja Suomalainen musiikkikampus.

Liput 15 / 10 / 5 € ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Lisätiedot Kamarimusiikkiviikosta:
Eliisa Suni, puh. 040 5311 296, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Lisätiedot luentokonsertista Mélodie oubliée:
Jenni Lappalainen, puh. 040 5864 535, etunimi.sukunimi@uniarts.fi

Kamarimusiikkiviikko 9.–13.1.2023

Kuva Veera Kaivola