Yleinen

12.11.2021

Musiikkikampuksella 20-vuotisjuhlat; avoimet ovet 23.11.2021

Suomalaisen musiikkikampuksen 20-vuotisjuhlia vietetään tiistaina 23. marraskuuta. Musiikkikampuksella on avoimet ovet kello 13 – 15. Esiintymässä on monipuolinen kattaus Musiikkikampuksen taitureita. Luvassa on pop- ja jazzmusiikkia sekä klassista musiikkia. Esitysten lomassa kuullaan tietoiskuja tutkivasta taiteesta ja luovasta tutkimuksesta.

Kamarijamit

4.10.2021

Kamarijamit kolmena perjantaina Hannikaissalissa

Vuoden viimeisissä kamarijameissa 3.12.2021 tutustutaan Mozartin tyylin tunnistettaviin piirteisiin. Illan konsertti luo teemaan sopivasti välähdyksen siihen valtavaan henkiseen perintöön, mikä Mozartin musiikilla on ollut jälkipolville.

Yleinen

23.6.2021

Korkeakouludiplomi avartaa tulevaisuuden työmahdollisuuksia

Suomalainen musiikkikampus yhdistää ainutlaatuisesti luovien alojen koulutusta ja tutkimusta Jyväskylässä. Ensimmäisen Musiikin terapeuttinen käyttö -korkeakouludiplomin suoritti 12 opiskelijaa. Kokonaisuus koottiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun vetämänä useiden organisaatioiden yhteistyönä. 

Yleinen

16.6.2021

Kesälomille laskeutuessa

Kevään satoa ovat haastavista olosuhteista huolimatta olleet mm. upea media-alan kanssa yhteistyössä toteutettu Loisto-konserttisarja, monet tutkintokonsertit, Jyväskylä Sinfonian kanssa toteutettu kamarimusiikkiviikko, monialaisen Uponneen kaupungin työstö ja lukuisat workshop-konsertit sisällä ja ulkona.

Uponnut kaupunki

6.5.2021

Uponnut kaupunki -suurproduktio siirtyy syksyyn

Suomalainen musiikkikampus ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö ovat päättäneet siirtää Uponnut kaupunki -suurtuotannon loppuhuipennuksen ensi syksyyn. Päätös tehtiin tuotannollista syistä. Siirto syksyyn mahdollistaa fyysisen, konkreettisen taiteellisen toteuttamisen. Voimme saada aikaan näkyvän ja merkittävän kulttuuritapahtuman, joka jättää pysyvän jäljen seudun muistiin.

Uponnut kaupunki

Yleinen

11.5.2020

Virtuaaliposterisessio 13.5.

Täällä pääset tutustumaan Musiikkikampuksella parhaillaan työn alla oleviin graduihin! Tutkielmia esiteltiin keskiviikkona 13.5. Zoomissa pidetyssä etäposterisessiossa.

Yleinen

30.4.2020

Kevään kuulumisia kampukselta

Hengailuiltojen, käsitöiden ja muiden helpommin verkon välityksellä tapahtuvien ohjelmanumeroiden lisäksi olen kuullut huhuja myös mm. etäsaunaillasta, mutta sen toteutumisesta tai toteutustavoista en ole tarkemmin perillä.

Sweet Charity blogi

6.2.2020

Sirkustaiteilijasta musikaalinäyttelijäksi

Näyttelemisen ja sirkuksen välillä on myös se ero, että minun täytyy miettiä, kuinka hahmoni liikkuu, miten hän puhuu ja mitä hän ajattelee? Täytyy tutkia henkilöä ja löytää, miten juuri minä haluan näytellä häntä.

Sweet Charity blogi

3.2.2020

Solistina taustalla

Ryhmässä tekeminen on mahtavaa ja avartavaa ja on ihanaa, kun fiilikset, niin hyvät kuin huonotkin voi jakaa muiden kanssa. Loppujen lopuksi tässäkin projektissa ryhmähenki ja yhteisöllisyys on mielestäni se tärkein juttu!

Sweet Charity blogi

27.1.2020

Ailahtelevan hahmon ritari

Esittämäni hahmo, Oscar Lindquist, on yllättävän moniulotteinen hahmo. Hänestä löytyvät hellä rakastaja, ritarillinen suojelija ja irrationaalinen pelkuri, jotka saattavat kukin nousta pintaan yhden repliikin aikana.

Uponnut kaupunki

24.1.2020

MÄLKkien matkassa kohti Uponnutta kaupunkia

Lasten Uponnut kaupunki -taideprojekti valloitti tammikuussa myös Kuokkalan koulun, jossa Uponneeseen kaupunkiin matkattiin MÄLK-oppaiden johdolla. Mutta mitä ovat MÄLKit? Ja millainen oli Kuokkalan koulun oppilaiden Uponnut kaupunki?

Sweet Charity blogi

23.1.2020

Voimakkaan hahmon nahoissa lavalla

Sitten on hän - Ursula, joka tullessaan paikalle täyttää koko tilan. Hän, joka sekä rakastaa, että raivoaa täysillä ja on koko esityksen härkäpäisin ja melodramaattisin hahmo. Kaikeksi yllätyksekseni tämä on minun roolihahmoni.

Sweet Charity blogi

Sweet Charity blogi

17.1.2020

LET’S DANCE!

Musikaaleissa hienointa ja samalla haastavinta onkin se, että täytyy antaa koko ajan 100% kaikille osa-alueille. Treeniä tarvitaan paljon, jotta keho tottuu tanssikoreografiaan ja laulamiseen.

Sweet Charity blogi

16.1.2020

Elävöittämistä ja showstoppereita – musikaalin tekeminen ensemblen näkökulmasta

Ensemble tarkoittaa ”yhdessä”, ja sitä ensembletyöskentely parhaimmillaan on. Heittäydytään möyrimään lattialla Sydänten Kirkon hippiseurakuntalaisina, lauletaan kylmiä väreitä aiheuttavia sointuvia harmonioita ja tanssitaan välillä niin rytmissä, että tuntuu kuin iso joukko ihmisiä olisi yksi. Kerrotaan tarinaa yhdessä.

Sweet Charity blogi

8.1.2020

Kolme hahmoa, yksi näyttelijä

Joskus tarvitaan vain yksi mulkaisu Fandangon tytöiltä tai ihaileva kiljahdus seurakunnan jäseneltä niin simsalabim, Herman tai Papa Brubeck on estradilla.

Uponnut kaupunki

19.12.2019

Lasten oman taideprojektin aloitus

Uponnut kaupunki on käynnistynyt tänä syksynä neljässä alakoulussa Lasten omana Uponnut kaupunki -projektina. Syksyllä teemaan on syventynyt Tikan koulu Jyväskylässä, ja oppaana Uponneen kaupungin mystiikkaan ja Heikki Suolahden tarinaan toimivat Jyväskylän yliopiston OKL:n opiskelijat.

Sweet Charity blogi

19.12.2019

Sweet Charity – ensimmäinen musikaalini

Ohjaaja ei olekaan korkealta tornista näyttelijöille ohjeita huuteleva, stereotyyppinen taiteilija tai pelottava auktoriteetti, vaan hän on maanläheinen ja mukava nainen, jonka kanssa voi heittää läppää hahmoista ja kohtausten sisällöstä. Välillä menee aivan överiksi ja kaikki nauravat kippurassa monta minuuttia.

Sweet Charity blogi

16.12.2019

Musikaalin kameleontit

On mahtavaa päästä tekemään jotain näin suurta. Vaikka välillä pelkästään ajatus kaikesta edessä olevasta hengästyttää, en voi olla kuin innoissani.

Sweet Charity blogi

10.12.2019

Kova kohtalo komensi

”Kova kohtalo komensi”. Lause, joka kuullaan musikaalissa muutamaakin otteeseen. Lause, joka tarkemmin mietittynä kertoo surullista tarinaa. Tarinaa tytöistä jotka ovat päätyneet tanssiravintolaan töihin koska heillä ei ole rahaa tai koulutusta ja he tulevat karuista kotioloista.

Sweet Charity blogi

5.12.2019

Vastanäyttelijä ja minä samalla viivalla

On aika muuttaa 200 sivua tekstiä ilmeillä, liikkeillä ja äänillä ilmaistavaksi aistien hedelmäsalaatiksi. Miten musikaalin suuri näyttelijäjoukko saa tämän hedelmäsalaatin maistumaan hyvältä. Ilman yhteisymmärrystähän joku saattaisi vaikka lisätä ananasta ja siinä sitten oltaisiin.

Sweet Charity blogi

Sweet Charity blogi

26.11.2019

Ihana, kamala heittäytyminen!

Hei, Charity täällä! Kuvittele tilanne, jossa harjoittelette musikaalia. Seisot lavalla ja selailet katseellasi vuorosanojasi. Tulee sinun vuorosi ja yhtäkkiä saat impulssin huutaa seuraavat vuorosanasi.

Työmaauutisia

Sweet Charity blogi

1.11.2019

Sweet Charity – musikaali rakkauden kaipuusta

Musikaalin työstämisessä on useita eri työvaiheita ja osa-alueita. Musikaalin työstämisessä ensimmäisestä lukuharjoituksesta ensi-iltaan yhteistyötuotantona oppilaitosympäristössä on työvaiheita ja haasteita on vielä enemmän.

Lehtijuttu

31.10.2019

Lehtijuttu

Keskisuomalainen kirjoitti Suomalaisen musiikkikampuksen ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteisestä Uponnut kaupunki –projektista lehteen 23.10.2019.

Tarina

31.10.2019

Yli ajan kantautuvat Uponneen kaupungin sävelet

Olipa kerran Heikki, joka oli hyvin lahjakas ja rohkea ja joka uskoi musiikkiin. Hän uskoi musiikkiin niin paljon, että voisi sanoa hänen kokeneen elämän musiikkina. Hänellä oli kutsumus säveltämiseen, nuoruuden eloisaa vapautta sekä luovaa rohkeutta.