Tapahtumat

ISME:n tutkimuskomission joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen seminaari kokoaa Jyväskylään alan tutkijat ympäri maailman 22.-26.7.2024. Tapahtuman isäntäorganisaatioina toimivat Jyväskylän yliopisto ja Suomalainen musiikkikampus, kumppaneinaan EduFutura Jyväskylä ja Suomen musiikkikasvatusseura FISME ry. Seminaarin kautta Jyväskylään saapuu arviolta n. 50 kansainvälistä vierasta. Tapahtuma on lisäksi osallistumismaksua vastaan avoin kiinnostuneille.

Suomalaiselle musiikkikasvatuksen tutkimukselle tutkimuskomission seminaari on poikkeuksellisen upea tilaisuus päästä suoraan dialogiin kansainvälisten alan huippujen kanssa. Seminaari antaa globaalia perspektiiviä kansainvälisesti ajankohtaisiin tutkimuskysymyksiin ja metodologioihin, toimii kansainvälisen näkyvyyden foorumina ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suomalaisille tutkijoille verkostoitua kansainvälisesti.

Tärkeimpiä kutsupuhujia ovat komissaarit, jotka edustavat alan huippututkimusta eri maanosista. Komissaarit toimivat asiantuntijakommentaattoreina kaikille seminaarissa käsitellyille papereille. Komissaarit ovat:
Prof. Julia Brook, Queen’s University, Canada
Prof. Ruth Brittin, University of the Pacific, USA
Prof. Hiromichi Mito, the Meijigakuin University, Japan
Prof. Ramiro Limongi, National University for the Arts, Argentina
Prof. Graham Welch, University College London (UCL) Institute of Education, UK

Muut puhujat valitaan tieteellisten artikkeleiden perusteella. Komissio pyrkii erityisesti tukemaan nuorten ja varttuneiden tutkijoiden dialogia sekä alan tutkimuksen globaalia kattavuutta. Eri maanosille asetetut hakijakiintiöt takaavat, että puhujat valitaan aidosti ympäri maailman.

ISME (International Society for Music Education) on kansainvälinen tieteellinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää musiikkikasvatusta ja siihen liittyvää maailmanlaajuista yhteistyötä. ISME:n tutkimuskomissio on musiikkikasvatuksen tutkimuksen merkittävin kansainvälinen seminaari, joka kahden vuoden välein kokoaa yhteen alan huippututkijat ja lupaavat nuoret tutkijat kaikista maanosista. Aiheet keskittyvät alan kansainvälisesti merkittäviin ja ajankohtaisiin tutkimuskysymyksiin, edistäen niihin liittyvää tutkimusta, tutkimuksen laatua, monitieteistä yhteistyötä ja dialogia käytännön toimijoiden ja päättäjien kanssa. Maantieteellisen kattavuuden vaaliminen ja tutkimusuralla eri vaiheissa olevien tutkijoiden dialogi edistävät koko tieteenalan kansainvälistä kehitystä ja laajaa ymmärrystä siitä, miten alan koulutus tulisi kansainvälisesti järjestää ja miten sitä tulisi tutkia.

 

Tutustu aiheeseen tarkemmin (sivut englanninkielisiä):

ISME Research Commission Pre-Conference Seminar 2024, Jyväskylä

ISME (International Society for Music Education)

ISME:n tukimuskomissio (ISME Research Commission)

 

Kaikki tapahtumat

  • Aika 22.7.2024 klo 00:00 - 26.7.2024 klo 00:00
  • Paikka Jyväskylän yliopisto
  • Esiintyjän linkki Siirry sivulle
  • Facebook-tapahtuman linkki Siirry sivulle

Osta lippuja

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Lisää se Musiikkikampuksen tapahtumiin!

Ilmoita tapahtuma