Tapahtumat

10.5.2024 Modernisti improillen | klo 18.00 Hannikaissali
Tunnelmia, rytmejä, sävyjä, duettoja – vuoropuheluita erilaisilla soitinkokoonpanoilla
Eeva Oksala, viulu, Sirpa Berg, oboe, Olli Hirvanen, kitara ja Jarmo Hovi, lyömäsoittimet.
Musiikkia säveltäjiltä Bennet, Eastwood, Killmayer, Ourkouzounov, Shchedrin ja Talvitie.

Liput tuntia ennen konserttipaikalta 20/15/5 €
www.soivakeskisuomi.fi

Konsertissa kuullaan mielenkiintoisia duettoja useilta eri säveltäjiltä, soolokappaleita ja improvisaatiota. Brittisäveltäjä Tom Eastwoodia on innoittanut Amazonin sademetsissä asustava pienen pieni lintu, jonka lumoavaa laulua voi kuulla vain muutaman kerran vuodessa. Oboelle ja kitaralle sävelletty Uirapurú liittyy brasilialaiseen legendaan, jonka mukaan lintu syntyi, kun Luoja muutti onnettomasti rakastuneen nuoren miehen linnuksi. Lintuna mies voi laulaa saavuttamattomalle rakkaudelleen ja olla osa hänen elämäänsä.

Sonatina Bulgarica viululle ja kitaralle on bulgarialaisen nykymusiikin voimahahmon Atanas Ourkouzounovin teos, jossa kuuluvat myös itäeurooppalisen kansanmusiikin vaikutteet. Ourkouzounov on kitaristi-säveltäjä, joka hyödyntää rikasta ja monipuolista musiikillista taustaansa ja haastaa soittajan tutkimaan uudenlaisia soundeja ja soittotapoja. Ourkouzounovin sävellykset ovat musiikillisia löytöretkiä.

Rodion Shchedrinin Gypsy Melodie on improvisatorinen sooloteos viululle, joka esittelee kaikki populaarin mustalaismusiikin tyypilliset tehokeinot.

Riikka Talvitien Hippiäistytössä Euroopan pienin lintu hippiäinen opettelee lentämään. Pieni kitarateos on sävelletty Petri Kumelan pienten otusten sarjaan. Hippiäistyttö valmistui säveltäjän lapsen ristiäisiin.

Monen kulttuurin ja musiikkiperinteen risteyskohdassa hengittävä konsertti synnyttää monenlaisia tunnelmia ja ajatuksia herättävää musiikkia.

Kaikki tapahtumat

  • Aika 10.5.2024 klo 18:00 - 22.4.2024 klo 19:00
  • Paikka Hannikaissali
  • Esiintyjän linkki Siirry sivulle
  • Hinta 20 €(normaali lippu), 15 € (eläkeläiset), 5 € (opiskelijat ja työttömät)

Osta lippuja

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Lisää se Musiikkikampuksen tapahtumiin!

Ilmoita tapahtuma