Asiantuntijat

Olen pianisti-säveltäjä ja opetan Gradialla päätoimisesti pianonsoittoa, säveltämistä ja musiikin teoriaa. Opintoni olen suorittanut Suomessa ja Hollannissa, ensin Groningenissa ja myöhemmin Amsterdamissa. Useissa eri musiikkioppilaitoksissa Amsterdamissa opettaessani tutustuin monikulttuuriseen ympäristöön ja totuin käyttämään työkielinä hollantia ja englantia.

Haluan rohkaista oppilaitani soiton teknillisten taitojen kehittämisen ohella vahvistamaan improvisointikykyään ja etsimään omaa soundiaan myös sovittamalla ja säveltämällä.

Opetustyön ohella liidaan omaa jazz-yhtyettäni Aurora Hentunen Quartetia, keikkailen aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla, sävellän tilaustöitä ja tuotan omia uusia musiikkiprojekteja.

Tähänastisen urani mieleenpainuvimpiin tapahtumiin kuului ensimmäinen ”ihan oikea” kiertue ulkomailla v.2016, jolla olin mukana kosketinsoittajana saksalais-hollantilais-kamerunilais-serbialaisessa yhtyeessä. Meillä oli jopa oma keikkabussi, jota kuljetti hyvä ystävämme. Ensimmäinen kiertue jäi mieleen kokemuksena, johon pyrin pääsemään aina uudelleen.

Aurora Hentunen

Gradia, päätoiminen opettaja
katri.hentunen(a)gradia.fi
0403415390