Asiantuntijat

Musiikki on toiminut elämässäni oppaana ja voimavarana pienestä pitäen – minua on aina kiehtonut se voima ja maailma, mikä ei kätkeydy ainoastaan sävelten, rytmien ja sanojen taakse, vaan myös mahdollisuuteen kokea musiikki yhdessä ja yksin.

Koulutukseltani olen musiikkikasvattaja (FM) ja valmistunut myös Jyväskylän konservatoriolta pop/jazz-laulajaksi. Olen asunut Etelä-Afrikassa opiskellen afrikkalaista musiikkikulttuuria ja hakenut näkökulmaa musiikin mahdollisuuksista musiikkiterapiaopinnoista. Olen valmistunut vuonna 2013 ja sen jälkeen olenkin toiminut musiikinopettajana sekä musiikkilukiossa että yhtenäiskoulussa ennen kuin vuonna 2017 siirryin Jyväskylän yliopistoon opettamaan musiikin pedagogiikkaa, musiikkiliikuntaa ja -ilmaisua tuleville luokanopettajille sekä musiikkikasvattajille.

Tällä hetkellä toimin väitöskirjatutkijana ja tutkimusaiheeni koskee oppilaiden toimijuutta yhteismusisoinnissa. Pyrin tutkimuksellani luomaan ymmärrystä yhteismusisoinnista kasvuna ja kokemisena, sekä sen erityispiirteistä liittyen tahdistumiseen, lapsen minäpystyvyyteen, tunteisiin ja osallistumiseen.

Minulle mieleenpainuvimmat hetket urallani ovat niitä, kun ihmiset oivaltavat ja ymmärtävät jotain uutta ja vapauttavaa omista tavoistaan olla vuorovaikutuksessa musiikin kanssa yksilöinä tai kollektiivisesti. Niissä pienissä hetkissä piilee suurta liikkeellepanevaa voimaa.

Eveliina Stolp

Jyväskylän yliopisto / Opettajankoulutuslaitos
Väitöskirjatutkija
eveliina.stolp@jyu.fi
+358408055030