Asiantuntijat

Olen jazzlaulaja, säveltäjä ja pedagogi. Olen valmistunut Göteborgin yliopistolta musiikin maisteriksi, opettajanani mm. Anders Jormin. Maisteriopintojen jälkeen opiskelin Oslon yliopistossa jazzsävellystä suurille orkestereille. Musiikkipedagogiksi olen valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Musiikki on suuri voimavara ja ilokseni saan opettaa itselleni tärkeiden teemojen äärellä: improvisoinnin ja säveltämisen rajapinnalla opiskelijaa kannustaen. Jamkilla opetan pop/jazz laulua sekä improvisoinnin ja säveltämisen perusteiden ja pedagogiikan opintojaksoa. Lisäksi olen muusikon harjoittelun vastuuopettaja. Gradialla opetan seuraavia opintojaksoja: säveltämisen perusteet, sävellystaitojen syventäminen, rytmiikkaa, laulajien jazz sekä lauluyhtye.

Sydämeni sykkii kohtaamiselle, aitoudelle, monipuoliselle osaamiselle, vahvuuksien tunnistamiselle ja opiskelijan polun tukemiselle. Musiikki on parhaillaan rehellistä itsensä kuuntelua ja toisen hyväksymistä, jolloin lopputulos on enemmän kuin osansa. Ja kun sanat loppuu, jatkaa musiikki tarinaa.

Päivieni ilo on kun opiskelija uskaltaa, oppii ja löytää uutta. Mieleenpainuvia kokemuksia on olleet sävellysteni kuuleminen orkestereiden soittamana (mm. NDR Bigband, The norwegian wind orchestra) sekä teosteni johtaminen (mm. Metropolia Bigband). Nautin suuresti myös yksinäisen sävellystyön lisäksi harjoitusperiodista ja konserttimatkoista (mm. Parma Jazz Frontiere Festival). Nautin suuresti myös säveltäjänä mahdollistaa eri taustaisten soittajien kohtaamista sävellyksen ja improvisaation rajapinnalla.

Heidi Ilves

JAMK musiikki
Gradia musiikki, ammatillinen koulutus
Lehtori
050 598 3156
heidi.ilves@jamk.fi