Asiantuntijat

Aloitan klassisen laulun opettajana Jamkissa syksyllä 2024.

Olen aktiivisesti esiintyvä muuntautumiskykyinen konsertti- ja oopperalaulaja. Olen tehnyt monipuolisia näyttämötöitä. Olen esittänyt oopperaa, operettia ja musiikkiteatteria. Konserttisolistin tehtävät ovat vieneet minua orkestereiden solistiksi, mutta olen esittänyt paljon myös lied- ja kamarimusiikkia. Tunnen olevani kotonani myös aikamme musiikin parissa.

Voitin Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun vuonna 2006, ja olen kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun 2009 semifinalisti. Suomen Kansallisoopperassa tein debyyttini vuonna 2006 ja olen vieraillut siellä sen jälkeen säännöllisesti.  Olen konsertoinut myös kansainvälisesti. Taiteellisen työni ohessa toimin Muhoksen Musiikkipäivät -musiikkitapahtuman taiteellisena johtajana.

Olen opiskellut Oulun ja Turun Ammattikorkeakouluissa (musiikkipedagogi 2004) sekä Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa (MuM 2008). Minua ovat opettaneet muun muassa Marjut Hannula ja Jaakko Ryhänen, mutta olen hakenut oppia myös kansainvälisesti. Kehittymisenhalu ja uteliaisuus ovat inspiroineet minua jatkamaan opiskelua. Valmistelen parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Tutkin esiintyjän ja yleisön välisyyden ilmiöitä. Olen kiinnostunut myös psykologiasta sekä tietoisuustaitojen kehittämisestä.

Uran tähtihetkeä on vaikea nimetä. Suhtaudun kiitollisuudella siihen, että elämä esiintyvänä taiteilijana ylipäätään jatkuu. Jos joku muisto pitäisi nostaa, niin ehkä laulukilpailuvoitto Lappeenrannan paukkupakkasten keskellä on ollut yksi mieleenpainuvimmista, mutta lukuisista esiintymisistä, produktioista, projekteista ja kohtaamisista lavalla ja lavan ulkopuolella on jäänyt erityisiä muistoja.