Asiantuntijat

Aloitin viulunsoiton 5-vuotiaana Vantaan musiikkiopistossa. 14-vuotiaana kiinnostuin alttoviulun tummemmasta ja sielukkaammasta äänenväristä. Alttoviulunsoittajana minulle tarjoutui runsaasti mahdollisuuksia päästä mukaan kamarimusiikkikokoonpanoihin.

Opiskelin alttoviulunsoittoa Turun Konservatoriossa Harri Sippelin johdolla.

18-vuotiaana aloitin maisteriopintoni Sibelius-Akatemiassa ensin Jouko Mansneruksen ja myöhemmin Helge Valtosen johdolla. Diplomikonserttini soitin keväällä 2000. Olen osallistunut lukuisille mestarikursseille opintojeni aikana esim. Pinchas Zukermanin, Yuri Gandelsmanin, Paul Silverthornen ja Oscar Lysyn johdollla. Sibelius-Akatemiasta valmistuttuani jatkoin opintojani vielä Pirkko Simojoen johdolla.

Erityisen lähellä sydäntäni on kamarimusiikki, jota olen opiskellut mm. Amadeus-kvartetin ja Alban Berg-kvartetin johdolla Lontoossa, Itävallassa ja Ruotsissa.

Orkesterikokemusta minulla on laajasti Suomen eri orkestereista. Pisimmät sijaisuuteni olen tehnyt Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Tapiola Sinfoniettassa. Näiden lisäksi olen soittanut lukuisissa muissa suomalaisissa kaupunginorkestereissa. Jyväskylä Sinfoniassa olen työskennellyt vuodesta 2005 alkaen, jossa olen toiminut myös äänenjohtajana usean vuoden ajan.

Ooppera on lähellä sydäntäni ja olenkin ollut Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin vakituinen muusikko vuodesta 2002 alkaen.

Opetustyössä olen toiminut syksystä 2005 lähtien Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Maria Mangeloja

Alttoviulu
Tuntiopettaja