Asiantuntijat

Olen musaope, lauluope, laulaja ja musiikki-ihminen. Valmistuin keväällä 2020 Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi (FM) pääaineenani musiikkikasvatus. Sen lisäksi olen hankkinut lisäosaamista laulupedagogiasta Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Lyhyehkön elämäni aikana olen saanut työskennellä Gradian lisäksi myös jyväskyläläisissä lapsi- ja nuorisokuoroissa kuoronjohtajana ja äänenmuodostajana, freelancer-muusikkona sekä Jyväskylän kaupunginteatterissa musikaaliartistina. Kaikista eniten sydämeni sykkii kuitenkin opettamiselle.

Olen ollut Suomalaisen musiikkikampuksen kasvatti jo pienestä pitäen. Olen itse opetellut täällä laulamista taiteen perusopetuksen puolella ja myöhemmin opiskellut lisää musiikista ja sen opettamisesta yliopistolla ja ammattikorkeakoulussa. Nykyään toimin taiteen perusopetuksen pop/jazz-laulunopettajana ja ylläpidän Instagramissa laulutiliä @merittalaulut.

Laulaminen on sielumme kieltä. Jokaisella on mahdollisuus oppia lisää laulamisesta musiikillisesta taustasta, iästä tai elämäntilanteesta riippumatta. Opetuksessani olen erikoistunut nimenomaan laulun alkeisopetukseen ja tärkein sanomani laulamisen äärellä on muistuttaa, että se kuuluu lajina kaikille. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa laulamista.

Minulle tärkeitä arvoja opettamisessa ovat oppilaan aito kohtaaminen, yhdenvertaisuus, opettajan ja oppilaan välinen yhteys sekä oppilaan minäpystyvyyden vahvistaminen. Pyrin tunneillani siihen, että jokaisella on turvallinen olo ja mukavaa harrastaa itselleen tärkeää itseilmaisun muotoa. Opetustyylini on hyvin oppilaslähtöinen ja innostava. On mukava oppia ja opetella yhdessä musiikkia! Olen itse saanut musiikkiopinnoissa valtavasti positiivista vahvistusta taitavilta pedagogeilta ja nyt on minun aikani antaa tuota hyvää eteenpäin.

Toivotan tunneilleni tervetulleeksi ihan jokaisen laulamisesta kiinnostuneen. Olit sitten nykyinen tai entinen nuori, pitkän linjan muusikko tai vasta musiikin ilon löytänyt, kokenut konkari tai harjoittelija – olet tervetullut tunneilleni juuri omana itsenäsi.