Asiantuntijat

Opetan tällä hetkellä rumpujensoittoa, instrumenttididaktiikkaa/pedagogiikkaa, workshop-yhtyeitä (pop/rock, R&B, Latin) ja instrumentin ryhmäopetuspedagogiikkaa (JAMK, Metropolia). Aikaisempia opetustyöpaikkoja edellisten lisäksi ovat olleet myös Pop/jazz-konservatorio, Stadia AMK, Savonia AMK, Palmgren-Konservatorio ja useampi yksityinen musiikkikoulu. Olen valmistunut Pop & Jazz Konservatorion opettajalinjalta ja Metropoliasta musiikkipedagogiksi (AMK). Tällä hetkellä kartutan lisää osaamista JAMKin YAMK-koulutuksessa. Olen käynyt myös omatoimisesti eri maissa kartuttamassa musiikillista osaamistani kansainvälisten mestareiden opissa. 

Työn kautta olen kartuttanut osaamistani 22-vuotisen opettajanurani lisäksi ammattimuusikon työssä vuodesta -92 lähtien (kiertueet, konsertit, studiosessiot, TV-yhtyeet, teatteriproduktiot, jne.) Lisäksi olen pyörittänyt omaa studioyritystä 15v. ja tehnyt musiikkituotantoja (äänitys, miksaus, studiosoitto, sävellys, sovitus, tuotanto) eri artisteille, Suomessa ja Ruotsissa toimiville kansainvälisille levy-yhtiöille ja pienemmille levymerkeille.

Mieleenpainuva tapahtuma uralla: Kansainvälisten kiertueiden lisäksi eräs mieleenpainuva työtapahtuma esimerkiksi oli kun pääsin viikoksi studiosessioon Ruotsin legendaariseen Polar-studioon ruotsalaismuusikoiden ja Abba-äänittäjä Lennart Östlundin kanssa. Häneltä opin paljon niin studiosoittoasioista kuin äänitys- ja miksausteknisistä taidoistakin. Oli huikea fiilis istua rumpusetin takana luurit päässä soittamassa, kun taustalla oli iso kuva John Bonhamista soittamassa samassa kohtaa Led Zeppelinin levysessiossa.

SAMI LEHTO

JAMK, lehtori
sami.lehto(a)jamk.fi