Asiantuntijat

Opetan tällä hetkellä rumpujensoittoa, instrumenttipedagogiikkaa, workshop-yhtyeitä (R&B, Pop/Rock, Latin) ja yhtyepedagogiikkaa sekä ohjaan opinnäytetöitä (Jamk, Metropolia). Aikaisempia opetustyöpaikkoja edellisten lisäksi ovat olleet myös Pop/jazz-konservatorio, Stadia AMK, Savonia AMK, Palmgren-Konservatorio ja useampi yksityinen musiikkikoulu. Koulutustaustani alalta on musiikkipedagogi (YAMK). Olen käynyt myös omatoimisesti eri maissa kartuttamassa musiikillista osaamistani kansainvälisten mestareiden opissa.

Työn kautta olen kartuttanut osaamistani pitkän opettajanurani lisäksi myös ammattimuusikon työssä vuodesta -92 lähtien (kiertueet, konsertit, studiosessiot, TV-yhtyeet, teatteriproduktiot, jne.) Lisäksi olen pyörittänyt omaa studioyritystä ja tehnyt eri artistien ja yhtyeiden musiikkituotantoja (äänitys, miksaus, studiosoitto, sävellys, sovitus, tuotanto) Suomessa ja Ruotsissa toimiville kansainvälisille levy-yhtiöille ja pienemmille levymerkeille.

Mieleenpainuva tapahtuma uralla: Kansainvälisten kiertueiden lisäksi eräs mieleenpainuva työtapahtuma esimerkiksi oli kun pääsin viikoksi studiosessioon Ruotsin legendaariseen Polar-studioon ruotsalaismuusikoiden ja Abba-äänittäjä Lennart Östlundin kanssa. Häneltä opin paljon niin studiosoittoasioista kuin äänitys- ja miksausteknisistä taidoistakin. Oli huikea fiilis istua rumpusetin takana luurit päässä soittamassa, kun taustalla oli iso kuva John Bonhamista soittamassa samassa kohtaa Led Zeppelinin levysessiossa.

SAMI LEHTO

Jamk, lehtori
sami.lehto(a)jamk.fi