Kuvanäkymä

Gil Shaked-Agababa

 

Sirpa Berg

 

Maria Mangeloja

 

Tuomas Niininen

Tuomas Niininen on opiskellut pianonsoittoa Keski-Suomen Konservatoriolla, Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin Konservatoriolla Oleg Manturin, Tuija Hakkilan, Alain Planésin ja Eero Heinosen johdolla valmistuen musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin. Useita kilpailumenestyksiä saavuttanut Niininen esiintyy säännöllisesti pianistina, kamarimuusikkona ja säveltäjänä, sekä opettaa pianonsoittoa Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa.

Eeva Oksala

Eeva oksala soittaa viulua

Eliisa Suni

Eliisa Suni lähikuvassa

Eliisa Suni on monipuolinen pianisti, joka on erikoistunut opinnoissaan ja töissään laulajien säestämiseen – niin liedin kuin oopperankin saralla – ja kamarimusiikkiin. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina, minkä lisäksi hän on erittäin kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa, mestarikursseilla ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on toiminut useiden vuosien ajan oopperakorrepetiittorina Jyväskylän oopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän konsertoi säännöllisesti laulajien ja muusikoiden kanssa eri kokoonpanoissa ja on opettanut ja säestänyt lukuisilla mestarikursseilla mm. Islannissa, Slovakiassa, Saksassa, Norjassa, Tanskassa, Itävallassa ja Kiinassa.

Eliisa Suni on suorittanut pianonsoitonopettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Keski-Suomen konservatoriossa sekä filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede. Hän on valmistunut myös Viron musiikkiakatemiasta professori Ivari Iljan luokalta ja suorittanut säestyksen diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Eliisa Suni on saavuttanut palkintosijoja useissa kilpailuissa (III palkinto Pentti Koskimies –liedkilpailun pääsarjassa 1996, I palkinto Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikilpailussa 1997, III palkinto Melartin-kilpailun lied-sarjassa 2002). Hän on levyttänyt Joonas Kokkosen koko yksinlaulutuotannon sopraano Hannele Valtasaaren kanssa (Fuga 2006). 2019 hänet palkittiin Keski-Suomen taidetoimikunnan kulttuuripalkinnolla kansallisesti merkittävästä työstään säestäjänä ja korrepetiittorina.

Marc Thompson

Marcista juttua

Kamarimusiikkiviikon etusivulle