Artikkelit

Uponnut kaupunki -projektia voi seurata 2019-2021 Musiikkikampuksen nettisivuilla Meiltä ja meistä -blogiosiossa sekä Instagramissa ja Facebookissa sivuilla @uponnut kaupunki.

Uponnut kaupunki on käynnistynyt tänä syksynä neljässä alakoulussa Lasten omana Uponnut kaupunki -projektina. Syksyllä teemaan on syventynyt Tikan koulu Jyväskylässä, ja oppaana Uponneen kaupungin mystiikkaan ja Heikki Suolahden tarinaan toimivat Jyväskylän yliopiston OKL:n opiskelijat.

Mitä kouluissa tapahtui? Siitä meille kertoo OKL:n opiskelijat Anni, Juulia, Vilma ja Anniina:

”Kuvassa näkyy, kuinka oppilaat tekevät liikuntasalissa Heikki Suolahden Uponnut kaupunki -sävellyksen siivittämänä erilaisia liikunnallisia harjoitteita. Harjoitteissa tarkoituksena oli eläytyä musiikin tahtiin ja ilmaista itseään liikkeen avulla sekä yksin että ryhmässä. Oppilaat innostuivat musiikkiliikunnan tehtävistä ja heille syntyi paljon erilaisia mielikuvia Uponneesta kaupungista. Käsittelimme harjoitteissa syntyneitä mielikuvia ja ajatuksia yhteisesti harjoitteiden jälkeen.

Liikuntasalissa tehtyjen harjoitusten jälkeen siirryimme luokkiin ja pidimme oppilaille esityksen Heikki Suolahden elämästä ja kerroimme heille Uponnut kaupunki -projektista. Diaesityksen jälkeen oppilaat maalasivat kuvan Uponneesta kaupungista. Oppilaat tuottivat hienoja teoksia, joissa välittyi monipuolinen tulkinta Uponneesta kaupungista. Huomasimme, kuinka oppilaat kiinnostuivat aidosti Uponnut kaupunki -projektista ja odottavat innolla sen jatkokäsittelyä.”