Artikkelit

Arvi päätyi mukaan oopperaan, kun tanssinopettaja Liinu kysyi, olisiko Arvi kiinnostunut oopperassa tanssimisesta. Ajatus jäi muhimaan. Ooppera taiteenlajina on Arville tuttu Carmenista, jonka hän on nähnyt näyttämöllä kaksi kertaa. Lopulta Arvi otti Pikku-Mozartin roolin vastaan ja matka oopperan maailmaan alkoi. Arvi on Pikku-Mozartin roolia tanssiessaan samanikäinen, kuin Mozart oli säveltäessään Ascanio in Alba -oopperaa 14-vuotiaana.

TET-harjoittelu avasi Arville oopperan maailmaa

Arvin osalta oopperan harjoitukset alkoivat marraskuun ja joulukuun taitteessa. Ensimmäisenä työvaiheena oli Pikku-Mozartin koreografioiden treenaaminen tanssinopettajan kanssa. Pian alkoi myös esiintymisasujen sovitukset puvustamossa. Arvi kokee, että oopperaproduktiossa mukana olemisessa mielenkiintoisinta onkin kaikki se, mitä oopperan syntyyn ja rakentumiseen vaaditaan aina puvustuksesta näyttämöharjoituksiin.

Muutama viikko tanssitreenien alkamisen jälkeen Arvi aloitti TET-harjoittelun Suomalaisella musiikkikampuksella tai kuten Arvi itse sanoo, oopperalla. Arvi pääsi auttamaan oopperan ohjaajan assistenttia Sara-Alexandra Uusitaloa ja työtehtäviä oli aina siivouksesta rekvisiitan listaukseen. Arville itselleen merkittävä kokemus oli muun muassa oopperan harjoituksissa muiden esiintyjien kohtausten kuvaaminen, jotta kohtaukset pysyisivät muistissa. TET-harjoittelussa arvokasta Arville olikin se, että TET-jakso auttoi hahmottamaan myös muiden kohtauksia ja esityksen kulkua yksin tanssisalissa treenaamisen sijaan.

Oopperan tekeminen on hauskaa ja työympäristö mukava 

Oopperan tekeminen on ollut Arville uutta ja Arville on jäänyt koko prosessista ihana ja positiivinen fiilis. Alkuun Arvia jännitti olla ainoana lapsena mukana produktiossa, mutta varsinkin TET-harjoittelun aikana hän huomasi pian, miten hyvässä hengessä ja mukavien ihmisten kanssa oopperassa saa työskennellä. Alun jännityksestä huolimatta Arvi on ollut innoissaan treeneistä ja kohdannut uudet kokemukset hyvällä itsevarmuudella. Ennen kaikkea oopperan parissa työskentely on ollut hauskaa ja Arvista on kivaa, että pääsee kokemaan myös tällaista.

Kysyttäessä Arvilta, millaisissa isoissa tuotannoissa hän haluaisi tulevaisuudessa olla mukana, hän mainitsee elokuvatuotannot. Nuorempana Arvi teki paljon kotielokuvia ja tulevaisuudessa olisikin hauskaa olla mukana esimerkiksi jossakin scifi- tai fantasiaelokuvan tekemisessä. Mitä taas tanssillisiin haaveisiin tulee, Arvi haluaisi seuraavaksi olla jossakin isossa tuotannossa mukana, jossa saisi tanssia myös ryhmässä, sillä koko ajan soolona tanssiminen on hieman jännittävää.

Erinomaista tanssia ja maailman avartamista

Ascanio in Alba -ooppera on Arvin ensimmäinen iso produktio. Monen muun tavoin Arvi perheineen ei ollut kuullut teoksesta aiemmin, mikä tekeekin tästä Suomen kantaesityksestä entistä kiinnostavamman. Arvin esitykseltä on odotettavissa erinomaista tanssia ja erilaisuutta, sillä katutanssi ja ooppera eivät perinteisesti ole kuuluneet yhteen. Tässä oopperassa ne kuitenkin kohtaavat mitä innostavimmalla tavalla. Arvi toivoo myös, että tanssillaan Pikku-Mozartina hän voi kannustaa myös muita poikia tanssin maailmaan.