Kuvanäkymä

Kulttuurikierros nyt suljettu. Kiitos kaikille kävijöille!

Omatoimisesti kuljettavalla kulttuurikierroksella tutustutaan 1930-luvun historialliseen Jyväskylään ja sen kulttuurielämään kymmenen eri teemaisen rastin avulla. Jokaisen rastin kohdalle on sijoitettu QR-koodi, jonka avulla voit avata mobiililaitteellasi infotekstin kyseisestä kohteesta. Rastit sisältävät Jyväskylän historiallisen tiedon lisäksi 1930-lukuun liittyviä kuvia ja musiikkia. Kuvat näkyvät parhaiten hieman isommalla näytöllä, esimerkiksi tabletilla.

Rastien avulla tuodaan esiin mm. Jyväskylän arkkitehtuuria, musiikkia, teatteria, elokuvaa ja urheilua sekä muuta vapaa-ajan toimintaa. Infotekstin loppuun on sijoitettu vihje, jonka avulla löydät seuraavalle rastille. Mikäli haluat kiertää kierroksen osissa, niin löydät kierroksen kaikki rastit täältä. Älä kuitenkaan vilkaise, jos haluat pitää jännitystä rastien sijainnista yllä! Osa rasteista saattaa tosin tuulisena päivänä lennähtää tiehensä, joten jos et millään meinaa seuraavaa koodia löytää, on listaus kaikista rastipaikoista hyvä pitää matkassa.

Reitille kannattaa lähteä reippaassa ulkoiluhengessä, ja se sopii niin yksin kulkeville kuin pienessä ryhmässä kierrettäväksi. Kierros on tarkoitettu kaikille Jyväskylän historiasta ja kulttuurielämästä kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Koko kierrokseen kannattaa varata aikaa reilut pari tuntia. Muistathan ladata QR-koodilukijan laitteellesi. Lukijan saat asennettua laitteesi sovelluskaupasta.

Ensimmäinen koodi, jolla voit samalla testata koodilukijan toiminnan, löytyy Suomalaisen musiikkikampuksen pääovelta osoitteessa Pitkäkatu 18–22. Koodit ovat paikoillaan 9.8.2021 asti.

Antoisaa kulttuurimatkaa!


Kierros on osa kahden Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen opiskelijan maisterintutkielmaa. 1930-luvun teemallaan se kytkeytyy Suomalaisen musiikkikampuksen ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön Uponnut kaupunki -hankkeeseen.

Haluamme kiittää kulttuurikävelyn yhteistyöstä erityisesti Keski-Suomen musiikin edistämissäätiötä, Keski-Suomen museota, Visit Jyväskylää sekä naiskuoro Vappuja ja mieskuoro Sirkkoja.

Kierroksen toteuttamisen vaiheista voit lukea tekijöiden Henna-Rosan ja Saran kirjoittamasta blogikirjoituksesta.

Lisätietoja antaa mielellään

Mikael Minkkinen
Tuottaja, Suomalainen musiikkikampus
mikael.minkkinen@edufutura.fi
+358 40 836 8912