Kuvanäkymä

Kierroksen aukioloa jatketaan 9.8. asti

Omatoimisesti kuljettavalla kulttuurikierroksella tutustutaan 1930-luvun historialliseen Jyväskylään ja sen kulttuurielämään kymmenen eri teemaisen rastin avulla. Jokaisen rastin kohdalle on sijoitettu QR-koodi, jonka avulla voit avata mobiililaitteellasi infotekstin kyseisestä kohteesta. Rastit sisältävät Jyväskylän historiallisen tiedon lisäksi 1930-lukuun liittyviä kuvia ja musiikkia. Kuvat näkyvät parhaiten hieman isommalla näytöllä, esimerkiksi tabletilla.

Rastien avulla tuodaan esiin mm. Jyväskylän arkkitehtuuria, musiikkia, teatteria, elokuvaa ja urheilua sekä muuta vapaa-ajan toimintaa. Infotekstin loppuun on sijoitettu vihje, jonka avulla löydät seuraavalle rastille. Mikäli haluat kiertää kierroksen osissa, niin löydät kierroksen kaikki rastit täältä. Älä kuitenkaan vilkaise, jos haluat pitää jännitystä rastien sijainnista yllä! Tällä hetkellä runsas lumimäärä saattaa aiheuttaa lisähaastetta joidenkin rastien löytämisessä.

Reitille kannattaa lähteä reippaassa ulkoiluhengessä, ja se sopii niin yksin kulkeville kuin pienessä ryhmässä kierrettäväksi. Kierros on tarkoitettu kaikille Jyväskylän historiasta ja kulttuurielämästä kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Koko kierrokseen kannattaa varata aikaa noin kaksi tuntia. Muistathan ladata QR-koodilukijan laitteellesi. Lukijan saat asennettua laitteesi sovelluskaupasta.

Ensimmäinen koodi, jolla voit samalla testata koodilukijan toiminnan, löytyy Suomalaisen musiikkikampuksen pääovelta osoitteessa Pitkäkatu 18–22. Koodit ovat paikoillaan 9.8. asti, joten kierroksesta pääsee nauttimaan vielä kesäkeleilläkin.

Antoisaa kulttuurimatkaa!


Kierros on osa kahden Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen opiskelijan maisterintutkielmaa. 1930-luvun teemallaan se kytkeytyy Suomalaisen musiikkikampuksen ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön Uponnut kaupunki -hankkeeseen.

Haluamme kiittää kulttuurikävelyn yhteistyöstä erityisesti Keski-Suomen musiikin edistämissäätiötä, Keski-Suomen museota, Visit Jyväskylää sekä naiskuoro Vappuja ja mieskuoro Sirkkoja.

Lisätietoja antaa mielellään

Mikael Minkkinen
Tuottaja, Suomalainen musiikkikampus
mikael.minkkinen@edufutura.fi
+358 40 836 8912