Artikkelit

Musikaalin työstämisessä on useita eri työvaiheita ja osa-alueita. Musikaalin työstämisessä ensimmäisestä lukuharjoituksesta ensi-iltaan yhteistyötuotantona oppilaitosympäristössä on työvaiheita ja haasteita on vielä enemmän. Sweet Charity –blogikirjoituksissa pääsette seuraamaan sekä ohjaajan, näyttelijöiden sekä mahdollisesti muidenkin näkökulmia Broadway-musikaali Sweet Charityn valmistumiseen.

Sweet Charity on Suomessa vielä suhteellisen vähän esitetty 1960-luvun tyylipuhdas Broadway-musikaali. Tarinan keskiössä on nuori nainen, Charity Hope Valentine, joka kaipaa rakkautta niin, että se sattuu jopa katsojan sydämeen.

Sweet Charity kuitenkin poikkeaa perinteisistä musikaaleista sillä, että kaikki sen keskushenkilöt, eli pääroolit, ovat naisia. Tämä musikaali tarjoaa paljon laulettavaa ja näyteltävää nimenomaan Suomalaisen Musiikkikampuksen valtavan lahjakkaille naislaulajille, kuitenkaan miehiä unohtamatta.

Sydänten kirkko-kohtauksen ensimmäinen kohtausharjoitus Hannikaissalissa. Kuva Erika Hast.

Sweet Charity on epätavallinen musikaali siksikin, että tyylilajiltaan se on komedia, mutta perinteisen amerikkalaisen komedian tavoin se ei tarjoile valmiiksi pureskeltuja onnellisia loppuja, vaan jopa naurun läpi tunnemme musikaalin hahmojen kipukohdat, inhimillisyyden ja kaipuun. Kaipuun tulla rakastetuksi, hyväksytyksi ja onnelliseksi.

Hyvä tarina, paljon laulettavaa ja tanssittavaa, monipuolisesti lahjakkaat esiintyjät ja kunnianhimoinen suunnittelijatiimi sekä ohjauksen, koreografian että musiikin johtamisen alueilla takaavat sen, että Sweet Charity tulee olemaan jotain, mitä Jyväskylässä ei ole koskaan ennen nähty. Se on matka rakkauteen.

Tervetuloa mukaan!

Erika Hast
Ohjaaja