Tapahtumat

Suomen Puhallinsinfonikot ja Gradian puhallinorkesteri Puhuri esittävät upeaa sinfonista puhallinmusiikkia Jyväskylässä Suomalaisella Musiikkikampuksella Hannikaissalissa sunnuntaina 14.4. klo 13 alkavassa konsertissa. Gloriosa-konsertissa kuullaan japanilaissäveltäjien teosten lisäksi Ralph Vaughan Williamsin maailmankuulu tuubakonsertto, jonka solistina toimii Joel Wendelin

Suomen Puhallinsinfonikot viettää 10-vuotisjuhlavuottaan ja on musiikkioppilaitoksissa ja korkeakouluissa opettavien soitonopettajien ja muiden musiikin ammattilaisten sinfoninen puhallinorkesteri. Taiteellisina johtajina toimivat orkesterin perustajat, diplomikapellimestarit Anna-Leena Lumme ja Marjo Riihimäki. Orkesteri koostuu noin 50 muusikosta ja se kokoontuu konsertoimaan periodiluontoisesti säännöllisesti. Orkesterin periodit suunnitellaan maantieteellisesti eri puolille Suomea. Konserteissa tehdään yhteistyötä aina paikallisen musiikkioppilaitoksen tai nuoriso-orkesterin kanssa, kuten Jyväskylässä Gradian ja Puhallinorkesteri Puhurin kanssa. Pedagogisena tavoitteena on tarjota konserttien kautta hienoja musiikillisia elämyksiä nuorille soittajille sinfonisen puhallinmusiikin saralla, tukea soittoharrastusta ja lisätä motivaatiota musiikin opiskelun jatkamiseen.

Puhallinorkesteri Puhuri toimii Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian taiteen perusopetuksen alaisuudessa. Puhurissa soittaa eri-ikäisiä, musiikkiopinnoissaan jo pidemmällä olevia puhallin- ja lyömäsoittajia. Puhurin vakituiseen kokoonpanoon kuuluu noin 20-30 soittajaa. Puhuri-orkesteri on toiminut nykymuodossaan jo lähes 30 vuoden ajan. Orkesteri tarjoaa laadukasta ja monipuolista puhallinmusiikkia sekä antaa soittajilleen mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää soittotaitoaan. Puhuri konsertoi säännöllisesti oppilaitoksen omissa tapahtumissa sekä oppilaitoksen ulkopuolella. Puhuria johtaa Lassi Takanen. 

Konsertin solisti Joel Wendelin on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi vuonna 2022. Hän on Itä-Helsingin musiikkiopiston päätoiminen matalien vaskien tuntiopettaja sekä aktiivinen freelancer-tuubisti. Wendelin on Vaskiseitsikko Novuksen perustajajäsen ja yhtyeessä hän soittaa baritonitorvea. Lisäksi hän on ollut Kymi Brassissa soitonopettajana vuosina 2021-2023. Wendelin on soittanut muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterien riveissä. Solistikokemusta hänellä on Sinfonia Lahden ja Varusmiessoittokunnan solistina. Tätä aiemmin hän on ollut sekä Laivaston soittokunnan että Radion Sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa solistina. Wendelin saavutti Lieksan Vaskiviikon 4. kansainvälisessä tuubakilpailussa 3. palkinnon kesällä 2023.

GLORIOSA-konsertti su 14.4. klo 13 Suomalainen Musiikkikampus, Hannikaissali

Suomen Puhallinsinfonikot  Puhallinorkesteri Puhuri
Joel Wendelin, tuuba  Anna-Leena Lumme & Marjo Riihimäki, kapellimestarit

Ohjelma

Joe Hisaishi: Laputa ”Castle in the Sky”
Joe Hisaishi: Selection of ”Kiki’s Delivery”

Ralph Vaughan Williams: Tuubakonsertto, solistina Joel Wendelin  I Prelude: Allegro moderato  II Romanza: Andante sostenuto  III Finale – Rondo alla tedesca: Allegro

VÄLIAIKA

Osamu Fujii: Birds of Heaven

Yasuhide Ito: Gloriosa

Chang Su Koh: Mindscape

Kaikki tapahtumat

  • Aika 14.4.2024 klo 13:00 - 15:00
  • Paikka Hannikaissali, Pitkäkatu 18-22, Jyväskylä
  • Esiintyjän linkki Siirry sivulle
  • Facebook-tapahtuman linkki Siirry sivulle
  • Hinta Liput ovelta: 15 eur, 10 eur eläkeläiset, 5 eur työttömät & opiskelijat

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Lisää se Musiikkikampuksen tapahtumiin!

Ilmoita tapahtuma