Tapahtumat

Gradian tanssi juhlistaa kansainvälistä tanssin päivää monipuolisella koreografisella kattauksella!

Kansainvälisenä tanssin päivänä 29.4. nähdään Siltasalissa näytös, jossa on mukana Gradian tanssin perusopetuksen oppilaiden omia sooloja ja duettoja sekä tanssinopettajien Anne Joutsimäen, Karoliina Lahdenperän, Johanna Matthieksen ja Elina Wuethrichin eri produktioryhmille tekemiä koreografioita. Ohjelmisto pitää sisällään myös valtakunnallisissa katselmuksissa menestyneitä tanssin pienoisteoksia sekä pidemmän Eilisen laulu -tanssiteoksen.

Yksi näytöksessä nähtävistä sooloista on Noelle Koposen Kieleke. Koponen kertoo saaneensa sooloonsa paljon vaikutteita musiikkikappaleesta, johon koreografia on tehty. “Kuulin kappaleessa jotain niin vahvaa ja kaunista, mutta samaan aikaan jotain niin toivotonta ja rikkinäistä. Koreografian kappale tuli itselleni tosi merkittäväksi ja sanoituksissa käytiin läpi asioita, jotka olivat minulle tärkeitä. Yritän liikkeilläni kuvata niitä tunteita, joita kappale minussa herättää.”, Koponen kertoo.

Katutanssin produktioryhmä WAD:n teos Transformaatio (kor. Lahdenperä) voitti sarjansa Kuopion Polkuja -koreografiakilpailussa ja sai neljännen sijan Dance n’Joy -kilpailussa Seinäjoella. Raati luonnehti teosta seuraavasti: ”Mykistyttävä! Tässä teoksessa toimi kaikki! Erilainen, rohkea, raikas ja monitasoinen teos. Karu luonnon symboli karahka tarjosi aluksi jo paljon.” Teoksen liikekielessä nähdään elementtejä sekä katu- että nykytanssista.

Illan aikana nähdään lisäksi valtakunnallista menestystä niittäneiden taidetanssin produktioryhmien Solidin ja Hallan sekä koreografinsa Wuethrichin puolituntinen teos Eilisen laulu. Teoksen intensiivisessä maailmassa yhdistyy ajan ja tunteiden eri kerrostumat, kohtaloiden nivoutuminen toisiinsa sekä yksilön suhde ympärillä olevaan.

Näytöksen valoista, projisoinneista ja äänitekniikasta vastaa Gradian media-alan opiskelijat opettajiensa johdolla.

Näytökseen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Kuva: Eeva Nudel

Kaikki tapahtumat

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Lisää se Musiikkikampuksen tapahtumiin!

Ilmoita tapahtuma