Tapahtumat

Soiva Keski-Suomi ja Suomalainen musiikkikampus järjestävät yhteistyössä konsertteja ympäri vuoden. Lokakuun 28. päivä Hannikaissalin ottavat haltuun viulisti Eeva Oksala ja kitaristi Olli Hirvanen.

Syksyn tarinoita, pe 28.10. klo 18

Hannikaissali, Pitkäkatu 18–22
Paganini-Bartók-Piazzolla
Eeva Oksala, viulu
Olli Hirvanen, kitara
Liput tuntia ennen konserttipaikalta
15/10/5 €, lähimaksumahdollisuus
Varaukset www.soivakeskisuomi.fi tai numerosta 050 566 5895

Syksyn tarinoita -konsertissa kuullaan mm. Niccolò Paganinin Sonata concertata, jossa kitara ja viulu vuorottelevat tasaveroisesti niin solistin kuin säestäjän rooleissa. Béla Bartókin romanialaiset kansantanssit ovat alun perin pianolle sävelletty kuuden lyhyeen kappaleen sarja, jonka Bartók myöhemmin sovitti myös pienelle orkesterille. Sarjan osissa käytetään transilvanialaisia melodioita, joita on alun perin soitettu paimenhuilulla tai viululla. Astor Piazzollan Histoire du tango on kirjaimellisesti tangon historia, joka alkaa bordelleista ja päätyy kahviloiden ja yökerhojen jälkeen ”nykytangoon”, joka tunnustetaan tänä päivänä konserttimusiikiksi siinä missä Bartokin tai Paganinin musiikki.

Viulisti Eeva Oksala on Jyväskylän ammattikorkeakoulun viulunsoiton lehtori. Oksala on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta maisteriksi vuonna 2009 ja tohtoriksi vuonna 2018. Solistina, kamarimuusikkona ja orkesterimuusikkona viime vuosikymmenet toiminut Oksala on erikoistunut kansanmusiikkivaikutteiseen klassiseen ohjelmistoon.

Kitaristi Olli Hirvanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. Hirvanen on konsertoinut Suomessa ja ulkomailla, ja hänet on palkittu kansainvälisissä kitarakilpailuissa.  Viime vuosina Hirvanen on ollut mukana projekteissa, joissa ovat korostuneet taiteidenvälinen yhteistyö ja vuorovaikutus. Vuonna 2017 ensi-iltansa saaneessa ääni- ja liiketeoksessa Tähtiä turkin hihasta Hirvanen laajensi ilmaisuaan muusikon roolista myös tanssin puolelle. Vuosina 2018-2021 Hirvanen tuotti The Hot Box -taidetilaa yhdessä Elina Wuethrichin kanssa.

Tapahtuma Facebookissa

Soiva Keski-Suomi logoSuomalainen musiikkikampus

Kaikki tapahtumat

  • Aika 28.10.2022 klo 18:00 - 19:00
  • Paikka Hannikaissali, Suomalainen musiikkikampus
  • Hinta 15/10/5 €

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Lisää se Musiikkikampuksen tapahtumiin!

Ilmoita tapahtuma