Tapahtumat

Unkari on ollut Suomessakin vuosikymmenten ajan tunnettu virtuoosimaisista muusikoista ja taitavista soiton- ja laulunopettajista. Kodály-menetelmää on hyödynnetty ympäri maailmaa ahkerasti musiikinopetuksessa. Onko unkarilaisessa musiikinopetusjärjestelmässä jokin salaisuus, joka selittäisi heidän maailmankuulua musiikkikulttuuriaan? Entä mitä meille vähemmän tunnettuja asioita siihen kuuluu? Tule oppimaan unkarilaisesta musiikinopetuksesta yliopistonlehtori Tímea Szűcsin (Debrecenin yliopisto) englanninkieliselle yleisöluennolle!

Luennollaan ”Creating Opportunities through Music Education” Szücs kertoo, millaisia monipuolisia keinoja unkarilainen musiikinopetus tarjoaa lapsille ja nuorille opiskella ja kehittää musiikillisia taitojaan. Unkarilaiseen koulutusjärjestelmään kuuluu korkeatasoisia väyliä opiskella musiikkia painotetussa perusopetuksessa ja korkeakouluissa. Tämän lisäksi unkarilainen koulutusjärjestelmä kuitenkin tarjoaa menestyksellisesti väyliä musiikin opiskeluun ja ammatillisen uran luomiseen musiikkialoilla vähävaraisille lapsille ja nuorille. Miten nämä panostukset monipuolisten opiskelumahdollisuuksien tarjoamiseen ovat yhteydessä unkarilaisen musiikkikulttuurin rikkauteen?

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii musiikkikasvatuksen professori Suvi Saarikallio (Jyväskylän yliopisto).

Yleisöluennon järjestää Jyväskylän Suomi-Unkari Seura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen kanssa. Tilaisuuteen osallistuminen on ilmaista ja se on osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toimintaa.

Kaikki tapahtumat

  • Aika 16.4.2024 klo 18:00 - 19:30
  • Paikka Tietoniekka B116, Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde (1. kerros)
  • Esiintyjän linkki Siirry sivulle
  • Facebook-tapahtuman linkki Siirry sivulle
  • Hinta Maksuton

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Lisää se Musiikkikampuksen tapahtumiin!

Ilmoita tapahtuma