Kuvanäkymä

Hannikaissali on konserttisali, joka on ensisijaisesti suunniteltu akustisen musiikin esittämistä varten. Sali soveltuu monenlaisen musiikin esittämiseen soolokonserteista kuoroihin ja orkestereihin. Myös sähköisen musiikin esittäminen on salissa mahdollista. Kiinteään instrumenttivalikoimaan kuuluu kaksi Steinway-flyygeliä, cembalo ja urut. Käsinojattomia tuoleja ja nuottitelineitä löytyy suuremmankin kokoonpanon tarpeisiin.

Nousevassa katsomonosassa on 114 kiinteää istuinta. Tämän lisäksi permannolle voidaan lisätä tuolirivejä tarpeen mukaan siten, että salin maksimi istuinmäärä on 204. Saliin kulkeminen on suunniteltu esteettömäksi, ja konserteista nauttiminen on mahdollista myös pyörätuolilla liikkuville.

Salista löytyy nostettava lattian osa urkujen edessä. Vapaa salin leveys on noin 10,5 m, vapaa lattian pituus kiinteästä katsomosta urkuihin noin 16 m. Jos korotettava lattian osa nostetaan urkujen edessä ylös, jää vapaan lattian pituudeksi noin 12,5 m.

Konserttitoiminnan lisäksi Hannikaissali soveltuu myös auditoriokäyttöön. Salin erinomainen akustiikka takaa puheen ymmärrettävyyden ja kuuluvuuden ilman äänentoistoakin. Tarvittaessa myös äänentoisto onnistuu kiinteän av-järjestelmän avulla. Katosta laskeutuu suuri valkokangas ja videotykki on käyttövalmiina. Sali on myös mahdollista jakaa laskettavilla väliverhoilla pienemmäksi.

lisätietoja

Sijainti: Suomalainen musiikkikampus
Pitkäkatu 18-22