Uutiset

Hyvää maailman oopperapäivää!

Maailman oopperapäivää juhlistetaan 25.10. ehkä maailman tunnetuimman oopperan ja operetin säveltäjien, Georges Bizetin ja Johann Strauss II, syntymäpäivän kunniaksi. Suomalainen musiikkikampus juhlistaa päivää oopperauutisilla.

Suomalaisella musiikkikampuksella toteutetaan taas monialainen oopperaproduktio, kun Mozartin (1756–1791) Ascanio in Alba nähdään Suomen kantaesityksessä helmikuussa 2024. Oopperan ohjaa Ville Saukkonen ja kapellimestarina toimii Kaapo Ijas. Oopperan kuorona toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro Cantinovum.

Yhteistuotannossa on mukana laaja kirjo opiskelijoita kaikista Musiikkikampuksen oppilaitoksista niin Gradian musiikilta, media-alalta, tekstiili- ja muotialalta, hius- ja kauneudenhoitoalalta sekä taideteollisuudenalalta, Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikilta sekä Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta. Työryhmän opiskelijoita ohjaa oppilaitosten opettajat.

Esityspäivät ovat helmikuussa:

8.2.2024 klo 19

10.2.2024 klo 15

11.2.2024 klo 15

Liput tulevat myyntiin myöhemmin syksyllä. Lipunmyynnistä tiedotetaan Suomalaisen musiikkikampuksen sosiaalisen median kanavissa sekä nettisivuilla, joita kannattaakin seurata aktiivisesti.

Oopperaproduktion etenemistä voi seurata nettisivujen blogin puolella ja Suomalaisen musiikkikampuksen Instagram-tilillä @suomalainenmusiikkikampus.