Uutiset

Jyväskylässä nautittiin kantelekulttuurista 3.–5.5.2024, kun Suomalaisella musiikkikampuksella järjestettiin Kansainvälinen kantelekilpailu ja KanteleKimara-katselmus. Kilpailuun ja katselmukseen osallistui noin 140 soittajaa, joista kaukaisimmat saapuivat Jyväskylään Baltian maista sekä Japanista asti. Tapahtuma keräsi paikalle yleisöä sankoin joukoin, jonka vuoksi päätöspäivän konsertti jaettiin Musiikkikampuksella kahteen saliin videon välityksellä, sillä yleisö ei mahtunut kokonaisuudessaan tapahtuman päänäyttämö Hannikaissaliin. Kantelekilpailujen teemoissa näkyi tänä vuonna kanteleen merkkihahmon Martti Pokelan syntymän juhlavuosi.

Useita jyväskyläläisiä kanteleensoittajia palkittiin kilpailuissa

Jyväskyläläiset kanteleensoittajat menestyivät kantelekilpailuissa hienosti. Hilja Eskelinen Gradialta voitti 16–17-vuotiaiden sarjan, ja 13–14-vuotiaiden sarjassa Helmiina Kantlin Jyväskylän musiikkiopistolta jakoi ensimmäisen sijan latvialaisen soittajan kanssa. 11–12-vuotiaiden sarjassa Martta Taipalus Gradialta sai toisen palkintosijan. Tuomaristo jakoi myös muutaman erityismaininnan jyväskyläläisille soittajille.

Kantelemusiikki soi ympäri kaupunkia

Kantelekilpailut näkyivät koko viikonlopun ajan myös Jyväskylän kaupungissa. Kilpailuviikonloppuun liittyviä konsertteja pidettiin mm. Palokan Pelimannitalolla Suomen Kantelemuseolla, Aalto2-museokeskuksessa ja Sepän kauppakeskuksessa. Monet kilpailijat esiintyivät varsinaisten kilpailujen lisäksi myös pop up -konserteissa ja jameissa. Kisat näkyivät myös Musiikkikampuksella erilaisten kanteletoimijoiden, musiikkikustantajien ja alan järjestöjen esittäytymisissä.

Kantelekilpailun tulokset voit katsoa tarkemmin täältä.