Uutiset

Kansainvälinen kantelekilpailu ja KanteleKimara-katselmus solisteille järjestetään 3.–5.5.2024 Suomalaisella musiikkikampuksella. Kilpailuun ja katselmukseen osallistuu ennätysmäärä, yhteensä 136 solistia, lapsista ammattilaisiin. Osallistujia on Suomen lisäksi Japanista sekä Baltian maista. Pekka Kuusisto toimii suojelijana kilpailussa, joka tänä vuonna juhlistaa myös legendaarisen Martti Pokelan juhlavuotta. Kilpailun päätuomarina toimii kanteletaiteilija Pauliina Syrjälä.

Katselmus ja kilpailusarjat Musiikkikampuksen saleissa 4.-5.5. noin kello 9.00-16.30,
Lauantain päätöskonsertti 4.5. klo 16 Hannikaissalissa,

Tarkempi aikataulu:
Aikataulu – Timetable – Kantele.net

Pekka Kuusisto toivottaa kaikki osallistujat tervetulleeksi innostunein sanankääntein: “Minulla on ilo ja kunnia toimia seitsemännen Kansainvälisen kantelekilpailun suojelijana. Jos olet tulossa osallistumaan itse kilpailuun, nauti näistä viime hetken silauksista ohjelmistoon, nauti musisoinnista, nauti esiintymisestä, nauti kilpailusta! Ennen kaikkea nauti siitä, että olet mukana kehittämässä kantelekulttuuria, kantelemusiikkia, kanteletta, kanteleen soittoa eteenpäin – se on uskomattoman arvokas asia, joka ansaitsee valtavan hatunnoston!”

Katso Kuusiston videotervehdys: https://fb.watch/rBZCaS82TC/

Kaikenikäisille tarkoitettu KanteleKimara-katselmus sekä 8–12 -vuotiaiden kilpailusarjat järjestetään lauantaina, ja sunnuntaina ovat vuorossa yli 13-vuotiaiden harrastajien sekä ammattilaisten kilpailusarjat. Kilpailu on seitsemäs kansainvälinen, ja tällä kertaa kantele soi ympäri Jyväskylää koko kaupungissa niin yli sadan kilpailuesityksen kuin konserttien muodossa esimerkiksi Suomen (ja maailman ainoassa) kantelemuseossa sekä ikonisella Poppari-klubilla, Aalto2-museossa ja Sepän kauppakeskuksessa.

Kilpailuissa on mahdollista kuulla kaikkea musiikkia, ensimmäistä kertaa ilman genrejakoja. “Musiikilla on ihmeellinen voima, joten jokainen soittaja on jo voittaja! Jos kykenet soittamaan kuulijoille joko ihan omassa olohuoneessasi tai konserttisalissa, sinulla on hallussasi taikakalu. Voit antaa muille ihmisille elämyksiä ja auttaa heitä kokemaan jotain sellaista, johon he eivät muutoin pääsisi kiinni. Tässä tapahtumassa koetaan elämyksiä laidasta laitaan ja siellä soi kantelemusiikin koko kirjo sisältäen erilaisia soittajapersoonia, soittimia, musiikkityylejä ja uusia yhdistelmiä! Toivotan lämpimästi tervetulleeksi ihan jokaisen soittajan lapsista ikäihmisiin, harrastajista ammattilaisiin ja Suomesta kansainväliselle kantelekentälle!” sanoo MuT, kanteletaiteilija Pauliina Syrjälä, kilpailun
päätuomari.

Tapahtuman ja kilpailun järjestää Kanteleliitto. Yhteistyössä mukana Suomalainen musiikkikampus.

Lisätiedot tapahtumasta:
KANSAINVÄLINEN KANTELEKILPAILU 2024 INFO – Kantele.net