Uutiset

Helmi-maaliskuun taitteesta reilun viikon ajan on luvassa kamarimusiikin iloa, kun säkenöivä esiintyjäkattaus saapuu Jyväskylään kilpailemaan Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailussa.

Monipuolisia muusikkotaitoja mittaavan kilpailun aloittaa kaksipäiväinen kansallinen nuorten sarja 28.2.–1.3. Kansallisessa, katselmustyyppisessä nuorten sarjassa kisaavat 13–20-vuotiaat Suomessa asuvat pianistit yhtyeineen. Sarjan tulokset ratkeavat keskiviikkona 1.3. kuultavan toisen erän jälkeen.

Kansainvälinen sarja tuo estradille yhteissoiton kokemusta 15 yhtyeen ja parinkymmenen kansallisuuden voimin 2.–9.3. Yhtyeet ovat saaneet valmistettavakseen kilpailuun kullekin yhtyemuodolle tilatut sävellykset. Minna Leinosen Endangered – Uhanalainen on sävelletty viulu-pianoduolle, Kirmo Lintisen Hintze Tänze puolestaan pianoduolle ja Tuomas Turriagon Panta Rhei, Capriccio for Piano Trio on tilausteos kilpailun viulu-sello-piano-trioille. Tilaussävellysten kantaesitykset  päästään kuulemaan ehkä useampanakin tulkintana kansainvälisen sarjan välierässä lauantaina ja sunnuntaina.

Kilpailun alkuvaiheen tapahtumapaikkana toimii tiistaista sunnuntaihin Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissali. Tuomariston valitsemat yhtyeet jatkavat Jyväskylä Sinfonian kanssa Jyväskylän teatteritalossa 8.–9.3. soitettaviin finaaleihin. Gradian media-ala ja YLE tuovat kilpailutunnelmaa myös kotona koettavaksi.

Valtakunnallisesti merkittävät ja myös kansainvälistä huomiota saaneet viulu- ja pianokilpailut ovat kuuluneet Jyväskylän musiikkielämään 1970-luvulta lähtien. Suomalainen musiikkikampus oppilaitoksineen ja Jyväskylä Sinfonia sekä Jyväskylän kaupunki ovat tärkeitä kumppaneita Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön järjestämien kilpailujen toteutuksessa.

Lisätietoja:

Helvi Kangas
asiamies.kesmes@gmail.com

Mikael Minkkinen
Tuotantokoordinaattori, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö
p. +358 40 727 3922
kilpailut.kesmes@gmail.com

Lue lisää kilpailuista
Tutustu esiintymisjärjestykseen