Uutiset

Keski-Suomen Muusikot on jakanut kannustuspalkinnon kuoronjohtaja ja muusikko Kaisa Halmemiehelle. Halmemies johtaa Kipinät -kuoroa ja palkinto luovutettiin lauantaina 9.12. kuoron konsertissa Taulumäen kirkossa.

Kaisa on valmistunut muusikoksi Jyväskylän ammattiopistosta sekä kuoronjohtajaksi ja laulunopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Nykyään hän opettaa Gradian perusopetuksen puolella pop/jazzlauluoppilaita, lasten lauluryhmää ja Trombi-orkesteria sekä muusikko-opiskelijoille yhtye- ja kuorolaulua sekä johtamista.

Keski-Suomen Muusikot ei jaa kannustuspalkintoa enää vuosittain, vaan vain silloin, kun muusikon kohdalla palkintoon on erityisen painavat perusteet. Halmemiehen kohdalla perusteet ovat seuraavat: Kaisa Halmemies on tehnyt aktiivista ja tuloksellista työtä kuoromusiikin hyväksi. Hän on tuonut kuorolaulun ihmisten kuultavaksi uusilla, virkistävillä tavoilla – esimerkiksi kuoron yllätysesiintyminen radion suorassa lähetyksessä. Halmemies kuoroineen on solminut useita hedelmällisiä yhteistyökuvioita eri tahoihin tinkimättä kuoron taiteellisesta tasosta.

Erään kuorolaisen mukaan: ”Kaisa uskoo unelmien toteutumiseen ja luottaa ihmisten potentiaaliin venyä täyteen mittaansa. Hän tekee sinnikkäästi töitä tärkeiksi kokemiensa asioiden eteen ja tarttuu ennakkoluulottomasti eteen avautuviin mahdollisuuksiin. Kaiken työskentelyn perustana on luottamus ihmisiin, mikä ilmenee niin sanattomasti kuin Kaisan usein toistamana lausahduksena: ”Kaikki mitä teet on oikein”. Kaisa näkee, että musiikissakin ihmisellä on perustava tarve olla aito itsensä. Rytmin, soundin ja muiden musiikillisten seikkojen hiominen ei mene tämän lähtökohdan edelle, ja juuri siksi nämä palaset loksahtelevat kohdilleen hienoksi kokonaisuudeksi. Kaisan ohjauksessa jokainen saa loistaa sellaisena tähtenä kuin on.”

Suomalainen musiikkikampus onnittelee Kaisaa lämpimästi tunnustuksesta!

Keski-Suomen Muusikot ry on Suomen Muusikkojen liiton paikallisosasto.

Kuva: Jaakko Manninen