Uutiset

Suomalainen musiikkikampus on yksi EduFutura-ristiinopiskelun edelläkävijöistä. Musakampus on luonteva ympäristö verkottua opiskelijoiden kesken ja hankkia osaamista toisesta EF-oppilaitoksesta.

Musiikkikampuksen EF-ristiinopiskelijat kohtasivat marraskuun lopussa ja vaihtoivat kuulumisia & kokemuksia omista opinnoistaan. Tapaamiseen oli kutsuttu toistakymmentä opiskelijaa; paikan päälle pääsi mukaan viisi Gradian opiskelijaa ja yksi Jyväskylän yliopiston opiskelija.

Kurkistuksia musiikin ulkopuolelle

EduFuturan ristiinopiskelun opintotarjottimella on yli 30 musiikkiin liittyvää opintojaksoa.

Gradiassa viulunsoittoa pääaineena opiskeleva Anniina Kivimäki hyppäsi musiikkiopintojen ulkopuolelle ja löysi EduFuturan opintotarjottimelta Jyväskylän yliopiston Ihmismielen salat (2 op). Verkko-opinnot sopivat hyvin Anniinan lukujärjestykseen, ja tällä orientoivien opintojen kurssilla hän pääsi tutustumaan myös siihen, millaista on korkeakouluopiskelu.

Senni Pihlman (klassinen kantele) oli kiinnostunut samasta kurssista ja pari muutakin kiinnostavaa opintojaksoa löytyi, mutta omat Gradian musiikkialan opinnot ovat pitäneet Sennin niin kiireisenä, että vielä ei ole löytynyt aikaa lähteä tekemään opintoja. Sen verran kalenterista löytyi kuitenkin tilaa, että Senni osallistui Uponneen kaupungin markkinoinnin ympärille rakennettuun projektitoiminnan kurssille.

Oman osaamisen syventämistä

Valtaosa Musiikkikampuksen opiskelijoista on valinnut EduFutura-ristiinopiskelussa oman alansa opintoja ja päässyt näin syventämään osaamistaan.

Mari Erkama (pop/jazz-laulu) Gradialta hehkuttaa JAMK-opinnoista Sami Sallisen vetämää Musiikin lukeminen -opintojaksoa (5 op). ”Aivan erinomainen kurssi! Syvällinen, avaava ja samalla käytännönläheinen. Tätä voin suositella muillekin opiskelijoille.”

Mari urakoi JAMKin kursseista myös musiikkikasvatuksen liittyviä opintoja. Koronan vuoksi käytännön harjoittelu päiväkodissa vaihtui videoprojektiin, mutta tämäkin oli innostava kokemus.

Gradian Joonas Huhtanen (sähkökitara) on Marin tavoin ottanut lukujärjestykseen JAMKilta omaa osaamista syventävän opintojakson Musiikin kuuleminen (5 op). Kurssi on juuri alkanut ja vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Jyväkylän yliopistossa musiikkitiedettä opiskeleva Lotta Saarela tekee omaa musiikkia, ja tähän hän hakee lisäbuustia Gradian puolelta. Laulunkirjoittaminen-kurssilla sävelletään ja sanoitetaan lauluja esitettäväksi ja tallennettavaksi. Opettajana on Antti Kleemola.

Gradian ammatillisista opinnosta kertyy opintopisteiden sijaan osaamispisteitä. Gradian musiikin opo, EduFutura-koordinaattori Mia Kärkkäinen lupaa opastaa Lotalle Wilma-ohjelman käyttämistä ja muihin käytännön niksejä.

Kiitos Mia, kun kutsuit EduFuturan viestinnän tapaamaan Musakampuksen opiskelijoita! Tsemppiä kaikille tuleviin opintoihin ja onnea valmistuville opiskelijoille!

Musiikkikampuksen henkilökuntaa ja opiskelijoita.
Musiikkikampuksen EF-opiskelijat tapasivat toisiaan ja kertoivat kokemuksistaan. Kuvassa myös Gradian ammatillisen koulutuksen EF-koordinaattorit Mia Kärkkäinen ja Mira Ruth-Viitanen.