Uutiset

Kaikilla Musiikkikampuksen opiskelijoilla on EduFutura-yhteistyön kautta mahdollisuus osallistua Gradian argentiinalaisen tandon tai laulunkirjoittamisen opintojaksoille. Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 29.11.

Korkeakouluopiskelijan tulee sopia etukäteen opettajatutorin tai HOPS-ohjaajan kanssa, miten opinnot voidaan hyväksilukea osaksi korkeakoulututkintoa. Kursseilla vaaditaan aiempaa soittotaitoa, joten ne on suunnattu yliopiston, ammattikorkeakoulun ja Gradian musiikin opiskelijoille.

Argentiinalaisen tangon opintojaksolla tutustutaan argentiinalaiseen tangoon ja harjoitellaan tyylilajin mukaista monipuolista ohjelmistoa. Opintojaksolle toivotaan laajaa instrumenttikirjoa, joten kaikki instrumentit ovat tervetulleita! Lauluohjelmistoa harjoitellaan espanjan kielellä. Orkesteri ja laulajat valmistelevat yhteisen esityksen kevään konserttitapahtumaan.

Tango-orkesteri kokoontuu 7.2.-29.5.2024 keskiviikkoisin klo 18.45–20.15 Suomalaisella musiikkikampuksella luokassa 036. Laulajat taas 8.4. – 31.5.2024 keskiviikkoisin klo 14.15–15.45, Suomalaisen musiikkikampuksen luokassa 167. Osaaminen näytetään opintojakson lopussa järjestettävällä esiintymisellä. Opettajina toimivat Erik Brander ja Suvi Uura.

Laulunkirjoittamisen opintojaksolla sävelletään ja sanoitetaan lauluja esitettäväksi ja tallennettavaksi. Tavoitteena on ymmärtää laulunkirjoittamisen perusasiat ja löytää omat vahvuudet biisintekijänä. Kurssilla tehdään ja analysoidaan biisejä. Kurssin oppimateriaalin sisältöjä ovat rakenne, melodia, harmonia, rytmiikka, sanoitus ja soundit/tuotanto. Tutkinnon osan (15 osp) näyttö arvioidaan laulunkirjoittajien oman konsertin tai muun esiintymisen yhteydessä tai tallenteen perusteella. Opintojakso on suunnattu musiikin alan opiskelijoille.. Kurssi toteutetaan 2.2.-7.4.2024 maanantaisin klo 8.15–11.30. Opettajana toimii Antti Kleemola

Ilmoittautuminen Argentiinalaisen tangon opintojaksolle on auki 29.11. – 22.12.2023. Ilmoittautuminen tapahtuu EduFuturan opintotarjottimen kautta. Huom! Gradian muusikko-opiskelijat ilmoittautuvat oman HOKS-ohjaajan tai opinto-ohjaajan kautta.

Ilmoittautuminen laulunkirjoittamisen opintojaksolle tapahtuu 29.11. -22.12.2023 EduFuturan opintotarjottimen kautta. Huom! Gradian muusikko-opiskelijat ilmoittautuvat oman HOKS-ohjaajan tai opinto-ohjaajan kautta.

Argentiinalainen tango

edufutura.fi/opintotarjotin/argentiinalainentango

Laulunkirjoittaminen

edufutura.fi/opintotarjotin/laulunkirjoittaminen

Tutustu myös muuhun EduFutura-tarjontaan:
www.edufutura.fi/opintotarjotin