Uutiset

Linnan juhlistakin tuttu nokkahuilisti, saksofonisti ja laulaja, Eero Saunamäki vieraili Suomalaisella musiikkikampuksella 5.10.2023. Nokkahuiluguruna tunnetun Saunamäen vierailu käynnistyi Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle tarjotulla konsertilla, joka varmasti ravisteli osallistujien käsitystä nokkahuilusta soittimena. Konsertissa kuultiin monipuolista materiaalia ja lukuisia erilaisia sointivärejä Saunamäen soittaessa kymmenellä erilaisella nokkahuilulla.

Konsertin jälkeen Saunamäki piti nokkahuilu-aiheisia työpajoja Jyväskylän yliopistossa opiskeleville tuleville musiikkikasvattajille ja luokanopettajille. Saunamäki toteuttaa työpajakiertuetta Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston tukemana.

Saunamäki kertoo työstään nokkahuilun maineen palauttamiseksi:
”Ihmisillä ympäri maailman on nokkahuilusta omakohtaista kokemusta, ja se kokemus on yleensä hyvin ristiriitainen. Nokkahuilu ei kuitenkaan ole vain se kermanvärinen koulussa soitettava pilli, vaan soitin, joka yllättää monipuolisuudellaan ja kiehtovalla tarinallaan – nokkahuilu on maailman väärinymmärretyin soitin!”

Suomalainen musiikkikampus tarjoaa aktiivisesti opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen erilaisia vierailevia työpajoja, mestarikursseja sekä konsertteja laajalla tyylilaji- ja aiheskaalalla. Tällaiset sisällöt tuovat oman opetuksemme tueksi uusia näkökulmia ja syötteitä sekä edistävät jatkuvaa oppimista ja kehittymistä.

Nokkahuiluguru Eero Saunamäki soittaa nokkahuilua konsertissaan Hannikaissalissa
Kuva: Mia Kärkkäinen