Uutiset

Orivesi All Stars -pelimannikollektiivin kanssa yhteistyössä järjestetty Peltojen pirteistä kaupunkien kamareihin -koulutusviikonloppu Suomalaisen musiikkikampuksen, Läntisen Keski-Suomen-, Jämsänjokilaakson- ja Ala-Keiteleen musiikkiopistojen opiskelijoille ja opettajille järjestettiin 6.–8.10. Viikonloppu huipentui konserttiin sunnuntaina 8.10. Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa.

Yleisöä konsertissa oli lähes kolmisatapäinen joukko, eivätkä kaikki mahtuneet Hannikaissaliin, vaan konsertti striimattiin myös Siltasaliin. Siltasalin näyttö välitti soittonäkymän ja laadukas äänentoisto musiikillisen kuuluman Hannikaissalista tasapainoisena. Myös Siltasalin yleisö yhtyi aplodeihin ja yhteislauluun eikä tunnelmaa laimentanut se, että soittajat olivat fyysisesti eri paikassa.

Viikonlopun aikana muodostettu Keski-Suomi All Stars -orkesteri ylitti kunta- ja oppilaitosrajat sekä eri musiikkityylien tiukat normit. Yhteistyön tuloksena syntyi monipuolinen ja monitasoinen oppimisympäristö, joka yhdistää pelimannimusiikin, kaverilta oppimisen, mestarit ja kisällit ja avaa näin uusia musiikillisia ja pedagogisia ovia kaikille osallistujille.

Yhdessä tekemisen riemu ja hyväksyvä ympäristö tarjoavat uuden tavan oppia yhteissoittoa. Jokainen soittaja tarvitseekin yhteissoittoa kehittyäkseen oman instrumenttinsa taitajaksi. Hyppäys pois omalta mukavuusalueelta voi myös kannustaa uudenlaiseen luovuuteen ja rohkeuteen musiikin opiskelussa. Tämän yhteisen elämysretken äärellä etenkin lapsille ja nuorille avautui mahdollisuus luoda uusia kaverisuhteita musiikkiharrastuksensa ympärille yli kuntarajojen.

Tapahtuman mahdollisti laaja tukiverkosto, johon kuuluvat Orivesi All Stars -kollektiivi, Gradia, Läntisen Keski-Suomen-, Jämsänjokilaakson- ja Ala-Keiteleen musiikkiopistot, Suomalainen musiikkikampus, Keski-Suomen Liitto, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö, Opintokeskus Kansalaisfoorumi, Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Kampuksen ääni ry.