Uutiset

Suomalaisen musiikkikampuksen johtamismalli uudistuu. Musiikkikampuksen johtajan tehtävä on syksystä 2022 lähtien kiertävä EduFutura-koulutusorganisaatioiden välillä. Ensimmäisen kolmivuotiskauden Suomalaisen musiikkikampuksen johtajana toimii koulutuspäällikkö Jarmo Kivelä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta.

Suomalaisen musiikkikampuksen operatiivisen johtotiimiin muodostavat koulutuspäällikkö Jarmo Kivelän lisäksi musiikin päällikkö Eva Halme Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, koulutuksesta vastaava varajohtaja Henna-Riikka Peltola Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta ja apulaisrehtori Riikka Lahtonen Gradian Schildtin lukiosta, jossa toimii musiikki-ilmaisun linja. Aiemmin Musiikkikampuksen johtajana toiminut Hannu Ikonen on siirtynyt eläkkeelle.

EduFutura-johtoryhmä hyväksyi kokouksessaan 24.8.2022 Musiikkikampuksen johtotiimin esittämän uuden johtamismallin ja nimesi Suomalaisen musiikkikampuksen johtajaksi ensimmäiseksi kolmivuotiskaudeksi Gradia Jyväskylän koulutuspäällikön Jarmo Kivelän.

Johtotiimi jakaa vastuita tasaisesti

Suomalaisen musiikkikampuksen johtamismallilla tavoitellaan kevyempää organisaatiota ja rakennetta. Johtotiimi jakaa vastuita tasaisesti.

Musiikkikampuksen johtajan vastuulla on koordinointivastuu, sidosryhmätyöskentely ja visiotyöskentely. Talous, yhteiset rekrytoinnit, TKI-työskentely ja yhteinen hanketoiminta jaetaan johtotiimin kesken. Musiikkikampuksen tuottaja vastaa yhteisistä tapahtumista. Johtotiimi kutsuu koolle asiantuntija- ja yhteistyötahot teemoittain.

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian musiikin, tanssin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisö.

”Musiikkikampus on tunnustettu musiikin, tanssin ja hyvinvoinnin tutkiva, osaava ja tekevä yhteisö. Tavoitteemme on sujuvoittaa entisestään opiskelijan ristiinopiskelun polkua. Olemme edelläkävijöitä TKI-toiminnassa ja edistämme hyvinvointia yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Musiikkikampus on innostava työyhteisö”, Musiikkikampuksen johtaja Jarmo Kivelä linjaa johtotiimin asettamia tavoitteita ja visioita.

Musiikkikampuksen yhteisö on ainutlaatuinen

Suomalainen musiikkikampus sijaitsee Pitkäkadulla Jyväskylässä. Musiikkikampuksen laajennus valmistui vuoden 2021 alussa. Laajennus mahdollisti Musiikkikampukselle modernit opetustilat ja teknisesti huipputasoisen, led-seinällä varustetun 200-paikkaisen Siltasalin.

Musiikkikampus on ainutlaatuinen, monialainen yhteisö. Saman katon alla kokoontuvat musiikin, tanssin, kulttuurin ja median opiskelijat ja harrastajat. Heitä on ohjaamassa noin 150 henkilön asiantuntijayhteisö.

Musiikkikampuksella on noin 600 opiskelijaa Jamkista ja Gradiasta. He voivat hyödyntää monipuolisesti oppilaitosten opintotarjontaa ja osallistua yhteisiin, työelämälähtöisiin tuotantoihin.

Tiloja käyttävät myös Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen musiikkikoulutus ja Schildtin lukio. Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen opiskelijat osallistuvat moniin yhteisiin Musiikkikampuksen toimintoihin.

Musiikkikampuksella kokoontuu suuri joukko musiikin ja tanssin harrastajia. Taiteen perusopetukseen osallistuu noin 1000 lasta ja nuorta.

Suomalaisella musiikkikampuksella järjestetään vuosittain yli 300 tapahtumaa, livenä tai striimattuna. Suurtuotantona on vuorovuosin musikaali tai ooppera. Ensi vuonna on musikaalin vuoro. Musiikkikampus tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Lisätietoja:

Suomalaisen musiikkikampuksen johtaja, koulutuspäällikkö Jarmo Kivelä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5899, jarmo.kivela@gradia.fi

www.musiikkikampus.fi

 

Kuvassa Musiikkikampuksen operatiivinen johtotiimi Henna-Riikka Peltola Jyväskylän yliopistosta, Eva Halme Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Jarmo Kivelä Gradiasta. Jarmo Kivelä toimii myös Musiikkikampuksen johtajana ensimmäisen 3-vuotiskauden. Kuvasta puuttuu Riikka Lahtonen Schildtin lukiosta.