Uutiset

Suurtuotanto Uponneen kaupungin videokuvaukset on saatu päätökseen Suomalaisella musiikkikampuksella. Uponnut kaupunki esitetään videoteoksena. Ensi-ilta on lokakuun lopulla Musiikkikampuksen Siltasalissa.

”Uponneen kaupungin toteutuksessa ja tuotannossa on ollut monta käännettä koronatilanteen vuoksi. Koska live-esitykset eivät olleet mahdollisia, päädyimme siihen, että suurtuotanto saa muotonsa upeana videoteoksena. Viikon verran kestäneet kuvaukset ovat päättyneet, ja tästä aineistosta editoidaan noin 25 minuutin mittainen monitaiteinen videoteos”, sanoo Suomalaisen musiikkikampuksen tuottaja Mikael Minkkinen.

Uponneen kaupungin esityksiin pääsee myös yleisöä koronarajoitusten sallimissa rajoissa. Liput tulevat myyntiin Ticketmasterin kautta.

Uponnut kaupunki yhdistää eri alojen opiskelijat

Uponnut kaupunki -videoteos yhdistää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoita ja eri aloja musiikissa, mediassa, tanssissa, tekniikassa ja viestinnässä. Teoksen ohjaaja on Maria Oiva apulaisohjaajanaan Topi Kohonen.

Kahden vuoden aikana tuotantoon on osallistunut yli 500 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa ja yli 100 korkeakouluopiskelijaa. Lisäksi tuotantoon kuului yhteistyö neljän eri alakoulun kanssa.

Videoteoksessa päästään myös kuulemaan ensi kertaa Heikki Suolahden alkuperäinen Uponnut kaupunki -sävellys, jonka Musiikkikampuksen opiskelijaorkesteri vahvistuksineen on taltioinut. Näin Heikki Suolahden nuoret ikätoverit 2020-luvulla toteuttavat ja vievät päätökseen sen, minkä säveltäjä itse aloitti lähes 90 vuotta sitten.

Uponnut kaupunki on Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön ja Suomalaisen musiikkikampuksen yhteishanke, joka nostaa esiin 16-vuotiaana menehtyneen säveltäjälahjakkuus Heikki Suolahden (1920–1936) tuotannon, tutustuttaa ihmisiä 1930-luvun aikaan ja kulttuuriin sekä kannustaa lapsia taiteen tekemiseen ja luovaan ilmaisuun. Inspiraationa projektille toimivat Suolahden elämä ja tuotanto, erityisesti keskeneräiseksi jäänyt ja vuosikymmeniksi kadonnut Uponnut kaupunki -baletti, jonka alkuperäinen nuottikäsikirjoitus löydettiin vuonna 2017 Musiikkikampuksen kirjaston arkistosta. Suurtuotannon kumppaneina ovat EduFutura-oppilaitokset Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut/Lastenkulttuurin seudullinen yhteistyöverkosto Kulttuuriaitta. Hanketta ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö ja Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.

Uponnut kaupunki -videoteoksen ensi-ilta torstaina 28.10. kello 18 Suomalaisen musiikkikampuksen Siltasalissa kutsuvierastilaisuutena. Muut esitykset 29.10. ja 3.11.2021. Lisäesityksiä mahdollisuuksien mukaan. Liput Ticketmasterista.

Lisätietoja

Tuottaja Mikael Minkkinen, Suomalainen musiikkikampus
puh. 040 836 8912, mikael.minkkinen@jamk.fi
www.musiikkikampus.fi

Uutisen kuva: Helena Minkkilä.