Uutiset

Lapsen oikeuksien päivää vietetään tänä vuonna maanantaina 20.11. YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 hyväksytyn Lapsen oikeuksien sopimuksen kunniaksi. Samalla vietetään myös lastenmusiikkipäivää. Jyväskylä on valittu vuoden 2024 Lastenmusiikkipääkaupungiksi ja täten lastenmusiikkipäivän tilaisuuksia juhlistetaan Jyväskylässä.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Suomen musiikkikasvatusseura FiSME ry järjestää Jokainen on musiikkikasvattaja -seminaarin Jyväskylän kaupunginteatterissa juhlapäivänä (MA 20.11. klo 15-17.15.). Seminaariin on vapaa pääsy ja paikkoja on vielä jäljellä nopeimmille ilmoittautujille.

Tilaisuudessa esiintyy myös Suomalaisen musiikkikampuksen henkilökuntaa. Jyväskylän yliopiston professori Suvi Saarikallio lausuu tilaisuuden avaussanat ja Gradia taiteen perusopetuksen opettaja ja musiikkipedagogi Sirpa Berg pitää puheenvuoron aiheesta ”yhteismusisointi, yhteisöllisyys ja tukiverkosto”. Lisäksi Jyväskylä Sinfonian vastaava tuottaja Giacomo Angeli kertoo Jyväskylä Sinfonian ja Gradian muusikon perustutkinnon yhteistyöstä aiheella ”yleisötyötä oppilaitosyhteistyöllä”.

Seminaariin pääsee ilmoittautumaan tästä linkistä.

Lue lisää päivän ohjelmasta  Jyväskylän kaupungin sivuilta.