Artikkelit

Vauhdikkaan kevään jälkeen Musiikkikampus alkaa hiljentyä kesän viettoon. Uuteen taloon muuttaminen on vaatinut totuttelua henkilöstöltä ja opiskelijoilta, eivätkä rajoituksetkaan ole helpottaneet arkea.

Kevään satoa ovat kuitenkin olleet mm. upea media-alan kanssa yhteistyössä toteutettu Loisto-konserttisarja, monet tutkintokonsertit, Jyväskylä Sinfonian kanssa toteutettu kamarimusiikkiviikko, monialaisen Uponneen kaupungin työstö ja lukuisat workshop-konsertit sisällä ja ulkona. Striimejä lähetettiin Siltasalista, Hannikaissalista ja Monitoimisalista ennätyksellisen paljon.

Heti alkuun on sanottava, että uusi Siltasali on upea. Lokakuussa esitettävä Uponnut kaupunki sekä kevään 2022 Xerxes-oopperaproduktio hyödyntävät uutta salia ja sen audiovisuaalisia ulottuvuuksia kaikessa mahtavuudessaan. Esimakua salin mahdollisuuksista esitystilana voi saada Musiikkikampuksen johtaja Hannu Ikosen 16.6. järjestämästä konsertista, jonka taltion voi katsoa Musiikkikampuksen sivuilla 30.6. asti.

Jos kesäloma alkaa syystä tai toisesta puuduttaa eikä tekemistä keksi, on 1930-lukuun tutustuttava kulttuurikävely hyvä suositus. Suomalainen musiikkikampus oli mukana toteuttamassa Jyväskyläläisiin kohteisiin tutustuttavaa ja niiden historiaa valottavaa kulttuurikävelyä, jonka reitti on kierrettävissä 9.8. asti. Lue lisää Samaan aikaan Jyväskylässä -kulttuurikävelystä.

Ensi vuosi

Suomalainen musiikkikampus toteuttaa ensi lukuvuonna kirjavaa ohjelmaa yksin ja yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tapahtumista ja esityksistä tiedotetaan lähempänä, mutta alta voit jo vilkaista alustavan tapahtumalistauksen:

Syksy 2021
-Uponnut kaupunki -esitykset 13.–15.10.
-Lasten musiikkikampuksen avajaistapahtuma Välke 30.10., mukana lastenmusiikkiorkesteri Loiskis
-Loisto- ja Säihke-konserttisarjat marraskuussa
-Itsenäisyyspäivän konsertti joulukuussa

Kevät 2022
-Kamarimusiikkiviikko Jyväskylä Sinfonian kanssa tammikuussa
-Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön järjestämä Juhani Heinonen -viulukilpailu 4.–9.3.
-Kansalliset Puhallinpäivät 18.–20.3.
-Loisto- ja Säihke-konserttisarjat maaliskuussa
-Xerxes-oopperaesitykset 28.4.–1.5.

Lisäksi ohjelmassa on runsaasti tutkintokonsertteja, päivämatineoita, workshopeja, tanssin näytöksiä ja paljon muuta. Luvassa on todellakin vauhdikas ja toivottavasti yleisöllisten livetapahtumien täyteinen vuosi.

Kesäisin terveisin ja rentouttavaa lomaa kaikille toivottaen,
Musiikkikampuksen tuottaja Mikael

Artikkelin kuva Uponneen kaupungin tanssiharjoituksista. Kuva: Helena Minkkilä.