Kuvanäkymä

Suomalaisella musiikkikampuksella toteutetaan vuosittain monialainen suurproduktio. Joka toinen vuosi toteutuksessa on musikaali ja joka toinen vuosi ooppera.

Helmikuussa 2024 Suomalaisella musiikkikampuksella nähdään Mozartin (1756–1791) Ascanio in Alba -ooppera Suomen kantaesityksessä. Oopperan ohjaa Ville Saukkonen ja kapellimestarina toimii Kaapo Ijas. Visualistina toimii Reeta Tuoresmäki. Oopperan kuoro on Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro Cantinovum kuoromestarinaan Eveliina Modinos.

Yhteistuotannossa on mukana laaja kirjo opiskelijoita kaikista Musiikkikampuksen oppilaitoksista niin Gradian musiikilta, media-alalta, tekstiili- ja muotialalta, hius- ja kauneudenhoitoalalta sekä taideteollisuudenalalta, Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikilta sekä Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta.

Mozart sävelsi Ascanio in Alban 14-vuotiaana häälahjaksi Itävallan arkkiherttua Ferdinandille ja Modenan prinsessa Maria Beatrice D’Estelle. Mozart itse nimitti teosta Festa Teatraleksi. Suomalaisen musiikkikampuksen Suomen kantaesityksessä ohjaaja Ville Saukkosen näkemys tuo moderneja vivahteita nostaen esille tarinan opetuksen myös nykyajassa. Rakkaus ja draama heräävät henkiin Kaapo Ijaksen johtaman orkesterin värittäessä musiikillista maisemaa, jossa lampaat elävät yltäkylläistä elämää ja rakkaudenkipeitä nuoria koetellaan.

Esityspäivät helmikuussa 2024:
8.2.2024 klo 19
10.2.2024 klo 15
11.2.2024 klo 15

Oopperan esityskieli on italia, josta näytetään suomenkielinen käännöstekstitys salin kuvaruudulla. Esitykset järjestetään Suomalaisen musiikkikampuksen Siltasalissa (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä).

Suositusikäraja 12v. Arvioitu kesto 2h 30min sis.väliajan (25 min).

Liput helposti Ticketmasterista, osoitteesta www.ticketmaster.fi

Solisteina:
Mia Paananen (Ascanio)
Teresa Stürzenberger (Silvia)
Hanna Hänninen (Venus)
Eveliina Modinos (Fauno)
Jukka Puustinen (Aceste)

Oopperaproduktion etenemistä voi seurata nettisivujen blogin puolella ja Suomalaisen musiikkikampuksen Instagram-tilillä @suomalainenmusiikkikampus.

Projektin toteuttamista on tukenut Italian kulttuuri-instituutti Suomessa.

 

 

 

 

Ticketmasterin logo

Liput alk. 17€ (Ticketmaster)