Uutiset

Oppilaitosyhteistyötä saman katon alla

Suomalaisen musiikkikampuksen uudet tilat ovat valmistuneet. Osoitteessa Pitkäkatu 18–22 sijaitsevalla Musiikkikampuksella toimivat nyt JAMKin ja Gradian musiikin koulutus sekä Gradian taiteen perusopetus. Tiloja käyttävät myös Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos sekä yhteisiin produktioihin osallistuva ja konserttitoimintaa järjestävä Schildtin lukio.

Musiikkikampuksella on 600 opiskelijaa, ja he voivat hyödyntää eri oppilaitosten opintotarjontaa ja osallistua yhteisiin, työelämälähtöisiin tuotantoihin. Opiskelijoiden lisäksi Musiikkikampuksella kokoontuu suuri joukko musiikin ja tanssin harrastajia: taiteen perusopetukseen osallistuu noin 1000 lasta ja nuorta. Gradian ja JAMKin henkilöstömäärä kampuksella on yhteensä noin 150.

Musiikkikampus soi kevään aikana

Vireä tapahtumatoiminta jatkuu Musiikkikampuksella koko kevään. Tutkintokonsertit sekä mm. opiskelijoiden organisoiman Klassista sun päivääsi! -konserttisarjan striimit ovat katsottavissa Musiikkikampuksen sivuilla. Löydät tapahtumat kootusti kampuksen tapahtumakalenterista.

Yksittäisen konserttien lisäksi 12.-16.4. on mahdollisuus päästä nauttimaan monipuolisesti kamarimusiikin ilosta. Kamarimusiikkiviikon aikana kuullaan monipuolisesti eri aikakausien kamarimusiikkia, vierailuja Jyväskylä Sinfonialta sekä opettajien ja opiskelijoiden konsertteja. Konsertit ja luennot striimataan Musiikkikampuksen sivuille.

Pienempien tapahtumien lisäksi vuotuisen monialaisen suurtuotannon roolissa on tänä vuonna Uponnut kaupunki. Nuorena menehtyneen säveltäjälahjakkuus Heikki Suolahden (1920–1936) teoksen monitaiteisessa sovituksessa yhdistyvät vivahteikkaat ja ajattomat teemat, jotka kytkevät menneisyyden omaan nykypäiväämme. Esityksessä käsitellään nuoren rohkeutta etsiä omaa polkuaan sekä taiteen jatkumista, vaikka taiteilijan matka maan päällä päättyykin.

Uponnut kaupunki on ensimmäinen suuri oppilaitosyhteistyö uusissa Musiikkikampuksen tiloissa. Esitys ei pelkästään avaa näyteikkunaa Musiikkikampuksen upeasointisiin saleihin ja kauniiseen pihaympäristöön, vaan matkaa myös fyysisesti katsojien kotiin. Lipun ostaneet hakevat striimin katseluoikeuden mukana tulevan aikakapselin, jonka sisältämät esineet mahdollistavat interaktiivisen ja kehollisen taiteen kokemisen etäyhteyden aikana. Lipun ostaneita ohjeistetaan aikakapselin noutamisesta lähempänä esitystä.

Uponneen kaupungin ensi-ilta on siirretty syksyyn 2021.

Oppilaitosten toiminta

Kevätlukukauden 2021 opetus Jyväskylän ammattikorkeakoulussa alkoi etäopetuksena, mutta JAMKin musiikin koulutuksen instrumenttiopetus, JAMKin harjoitusmusiikkiopiston instrumenttiopetuksen opetusharjoittelu sekä mm. Muskaristudion toiminta järjestetään toistaiseksi kontaktiopetuksena. Jyväskylän yliopiston opetus on koko kevään ajan pitkälti etänä. Gradian musiikin ammatillisella puolella yksilö- ja pienryhmäopetusta jatketaan  lähiopetuksessa. Taiteen perusopetus on myös lähiopetuksessa. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan ensisijaisesti oppilaitosten omilla sivuilla sekä henkilöstölle ja opiskelijoille oppilaitosten omissa introissa.

Musiikkikampuksen tapahtumakalenteri päivittyy kevään mittaa, joten sitä kannattaa käydä säännöllisin väliajoin vilkaisemassa. Virittäydy seuraavaan Klassista sun päivääsi! -striimikonserttiin jo torstaina 25.3. klo 18.00!

Tapahtumakalenteri on käynyt viime päivät hieman hitaalla. Vinkkaathan mahdollisesta hitaudesta tuottaja Mikael Minkkiselle, mikael.minkkinen@jamk.fi.

Uutisen kuva: Tapio Gråsten