Uutiset

Muutto uusiin tiloihin joululoman aikana

Suomalainen musiikkikampus hiljenee opiskelijoiden ja henkilöstön osalta joulun viettoon. Muuttotyöt kuitenkin jatkuvat Pitkäkadulla, kun seuraavan kahden viikon aikana Gradian musiikki siirtyy uusiin tiloihin kadun toiselle puolelle. Tammikuun alusta sekä Gradian että Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin toiminnot löytyvät samasta osoitteesta Pitkäkatu 18–22. Lisäksi tiloja käyttävät Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos, opettajankoulutuslaitos sekä yhteisiin produktioihin osallistuva ja konserttitoimintaa järjestävä Schildtin lukio.

Tanssijoita Musiikkikampuksen etuoven edessä sinisessä ja violetissa valossa.
Sisätilojen valmistumista odotellessa etupiha otettiin jo marraskuussa haltuun osana Yläkaupungin Yön syksyä. Kuva: Helena Minkkilä.

Musiikkikampuksen etäavajaiset 17.2.2021

Vuoden 2021 aikana Musiikkikampuksella vahvistetaan entisestään EduFutura-yhteistyötä ja helpotetaan opiskelijoiden ristiinopiskelua. Tämän lisäksi tiede- ja taidetapahtumatoiminta jatkuu monipuolisena, uusia yhteistyökuvioita paikallisten toimijoiden kanssa aloitetaan ja uutena aluevaltauksina esimerkiksi Lasten musiikkikampus luo yhteiset puitteet jo olemassa olevalle lasten musiikkitoiminnalle.

Musiikkikampuksen etäavajaiset järjestetään 17. helmikuuta, jolloin yleisö pääsee tutustumaan kampuksen laajaan toimintaan paremmin. Helmikuun aikana päästään myös syvemmälle nuorena kuolleen säveltäjä Heikki Suolahden teosten maailmaan sekä erityisesti Uponneeseen kaupunkiin. Lisäksi oppilaitosten runsas konserttitoiminta käynnistyy heti alkuvuodesta normaalisti, yleisörajoituksia noudattaen.

Musiikkikampuksen johtaja Hannu Ikonen esittelemässä Musiikkikampusta uudessa salissa.
Luovaa tiedettä, tutkivaa taidetta! Musiikkikampuksen johtaja Hannu Ikonen esitteli uuden Musiikkikampuksen suunnitelmia henkilöstölle ja opiskelijoille 18.12. Kuva: Tapio Gråsten.

Sukellus Uponneeseen kaupunkiin helmikuussa

Uponnut kaupunki siintää jo horistontissa. Produktion työryhmien etätapaamiset ja muutamat ideatäyteiset lähitapaamiset ovat vieneet polveilevaa esitystä eteen päin, ja eri alojen opiskelijat ovat jo pidemmän aikaa työstäneet alansa sisältöä loppuproduktioon. Ajan asettamiin haasteisiin on vastattu pohtimalla, millaisia uusia vuorovaikutteisia tapoja tehdä ja kokea taidetta ja kulttuuria voidaan nykyteknologian ja luovuuden avulla hyödyntää. Uponnut kaupunki tulee näkymään ja kuulumaan Musiikkikampuksen toiminnassa entistä voimakkaammin seuraavan parin kuukauden aikana, ja sen salaperäiseen ja oivalluksia herättävään maailmaan pääsette sukeltamaan turvallisesti ensi-illassa 20.2.2021.

Vielä näin vuoden loppuun muistutuksena: kinkun ja laatikoiden sulamista voi hyvin jouduttaa käymällä pienellä happihyppelyllä tutustumassa 1930-luvun Jyväskylään Samaan aikaan Jyväskylässä -kulttuurikävelyllä.

Mukavaa ja rauhallista joulua sekä uutta vuotta kaikille!